ΑΘΗΝΑ
14:36
|
17.10.2024
Η Meta φέρεται να έχει ξεκινήσει απολύσεις σε διάφορα τμήματα, συμπεριλαμβανομένων των WhatsApp, Instagram και Reality Labs.
Meta
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Meta φέρεται να έχει ξεκινήσει απολύσεις σε διάφορα τμήματα, συμπεριλαμβανομένων των WhatsApp, Instagram και Reality Labs.

Αντί για μια μαζική, εταιρική απόλυση, αυτές οι μικρότερες περικοπές φαίνεται να συμπίπτουν με αναδιοργανώσεις συγκεκριμένων ομάδων.

Ορισμένοι εργαζόμενοι της Meta έχουν αρχίσει να δημοσιεύουν ότι έχουν απολυθεί. Ανάμεσά τους είναι και η Jane Manchun Wong, η οποία απέκτησε φήμη για την αναφορά σε μη αναγγελθέντα χαρακτηριστικά που έρχονται στις εφαρμογές πριν ενταχθεί στην ομάδα Threads το 2023.

«Σήμερα, μερικές ομάδες της Meta πραγματοποιούν αλλαγές για να διασφαλίσουν ότι οι πόροι είναι ευθυγραμμισμένοι με τους μακροπρόθεσμους στρατηγικούς στόχους και τη στρατηγική τοποθεσίας τους», δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας Dave Arnold σε μια δήλωση που μοιράστηκε με το The Verge.

Αυτό περιλαμβάνει τη μετακίνηση ορισμένων ομάδων σε διαφορετικές τοποθεσίες και τη μετακίνηση ορισμένων εργαζομένων σε διαφορετικούς ρόλους. Σε περιπτώσεις όπως αυτή, όταν ένας ρόλος καταργείται, εργαζόμαστε σκληρά για να βρούμε άλλες ευκαιρίες για τους εργαζόμενους που επηρεάζονται.

Αυτός ο νέος γύρος απολύσεων ακολουθεί μια μικρή σειρά περικοπών θέσεων εργασίας στο τμήμα Reality Labs της εταιρείας νωρίτερα φέτος.

Η Meta απέλυσε για πρώτη φορά 11.000 υπαλλήλους το 2022, μετά από υπερβολική αισιοδοξία για την ανάπτυξη της εταιρείας που προέκυψε από την πανδημία. Στη συνέχεια ανακοίνωσε περικοπές 10.000 ακόμη ατόμων στο πλαίσιο του «έτους αποτελεσματικότητας» του διευθύνοντος συμβούλου Μαρκ Ζούκερμπεργκ το 2023.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δραματική αύξηση νεκρών από ισραηλινή επιδρομή στο δημαρχείο της Ναμπατίγιε του Λιβάνου-16 νεκροί, 52 τραυματίες (upd)

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβάρδισαν βαριά την πόλη. Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου, Νατζίμπ Μικάτι, είπε ότι το Ισραήλ στόχευσε σκοπίμως μια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
ΣΥΝΑΦΗ

Έρευνα: 115.000 παιδιά στην Ελλάδα βιώνουν οικονομική φτώχεια

ΟΗΕ: Πάνω από ένα δισ. άνθρωποι παγκοσμίως υποφέρουν από ακραία φτώχεια

Νεβάδα: Σχεδιάζεται το πρώτο γιγαντοεργοστάσιο μπαταριών λιθίου-θείου

Πετρέλαιο: Ελαφριά υποχώρηση στις τιμές-Ανησυχίες για την παγκόσμια ζήτηση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα