ΑΘΗΝΑ
22:37
|
18.10.2024
«Με το όπλο στο χέρι, αντιμετωπίζοντας τον στρατό κατοχής στην πρώτη γραμμή», ο Σινουάρ κινείτο μεταξύ θέσεων μάχης στη γη της Γάζας, ανακοίνωσε η Χαμάς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το κίνημα Ισλαμικής Αντίστασης Χαμάς ανακοίνωσε την Παρασκευή τον θάνατο του αρχηγού του Πολιτικού του Γραφείου και διοικητή της Επιχείρησης Πλημμύρα του αλ-Άκσα, Γιαχία Σινουάρ.

Σε ανακοίνωσή της, η Χαμάς απέτισε φόρο τιμής στον Σινουάρ, χαρακτηρίζοντάς τον ως έναν από τους πιο έντιμους και θαρραλέους άνδρες κι ως κάποιον που αφιέρωσε τη ζωή του στην παλαιστινιακή υπόθεση θυσιάζοντάς την για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης.

«Πίστευε στον Θεό και ο Θεός ήταν ειλικρινής μαζί του, επιλέγοντάς τον ως μάρτυρα δίπλα στους αδελφούς του που προηγήθηκαν», ανέφερε η δήλωση της Χαμάς.

Η Χαμάς θρήνησε τον Σινουάρ ως εθνικό ηγέτη και διακεκριμένο μαχητή της ελευθερίας, σημειώνοντας ότι έφτασε στο μαρτύριο ενώ συμμετείχε σε μάχη, στεκόμενος σταθερός στην πρώτη γραμμή και αντιμετωπίζοντας τις ισραηλινές δυνάμεις.

«Θρηνούμε τον μεγάλο εθνικό ηγέτη, μαχητή της ελευθερίας και μάρτυρα Γιαχία Σινουάρ (Αμπού Ιμπραχίμ), τον επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου του Κινήματος Ισλαμικής Αντίστασης (Χαμάς) και τον διοικητή της επιχείρησης Πλημμύρα του αλ-Άκσα.

Ανήλθε ως γενναίος μάρτυρας, προελαύνοντας και όχι υποχωρώντας, με το όπλο στο χέρι, αντιμετωπίζοντας τον στρατό κατοχής στην πρώτη γραμμή. Κινείτο μεταξύ θέσεων μάχης, ακλόνητος και σταθερά στη γη της Γάζας, υπερασπιζόμενος το έδαφος της Παλαιστίνης και τους ιερούς τόπους της, εμπνέοντας αντοχή, υπομονή και το πνεύμα της αντίστασης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς, Χαλίλ αλ-Χάγια, επιβεβαίωσε ότι ο Σινουάρ στάθηκε σταθερός στο έδαφος της Γάζας μέχρι την τελευταία του πνοή. Τόνισε πώς η ηγεσία του Σινουάρ τροφοδότησε το πνεύμα της αντίστασης και της αντοχής καθώς κι ο ίδιος είχε ξεπεράσει τις κακουχίες της ισραηλινής φυλάκισης, συνεχίζοντας να συνεισφέρει στον σκοπό την απελευθέρωσης μέχρι την υψηλότερη τιμή του μαρτυρίου.

Ο αλ-Χάγια δήλωσε ότι το αίμα μαρτύρων όπως ο Σινουάρ θα οδηγήσει μόνο σε περαιτέρω αντίσταση, διασφαλίζοντας ότι η Χαμάς θα παραμείνει ακλόνητη στον δρόμο προς την πλήρη απελευθέρωση. Πρόσθεσε ότι το μαρτύριο του Σινουάρ και άλλων ηγετών θα αύξανε μόνο τη δύναμη και την αποφασιστικότητα του κινήματος και των μαχητών του.

Αναφερόμενος στο θέμα των ισραηλινών αιχμαλώτων που κρατούνται από τη Χαμάς, ο αλ-Χάγια επεσήμανε ότι αυτοί οι κρατούμενοι θα απελευθερωθούν μόνο εάν σταματήσει η ισραηλινή επιθετικότητα, η κατοχή αποσυρθεί από τη Γάζα και οι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι απελευθερωθούν.

Ο αλ-Χάγια ολοκλήρωσε μιλώντας για την κληρονομιά του Σινουάρ, λέγοντας ότι θα μείνει στην ιστορία ως ο ηγέτης που έγραψε το πρώτο κεφάλαιο στον πόλεμο για την απελευθέρωση και το τέλος της ισραηλινής κατοχής.

Ο θάνατος του Σινουάρ

Ο Σινουάρ, ο οποίος έγινε αρχηγός του Πολιτικού Γραφείου του κινήματος τον Αύγουστο μετά τη δολοφονία του πρώην ηγέτη Ισμαήλ Χανίγια, σκοτώθηκε την Τετάρτη κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής.

Σε αντίθεση με τους ισραηλινούς ισχυρισμούς ότι κρυβόταν σε σήραγγες και χρησιμοποιούσε αιχμαλώτους ως ανθρώπινες ασπίδες, σκοτώθηκε σε ένα σπίτι με άλλους μαχητές, φορώντας ο ίδιος στρατιωτική ενδυμασία, όπως γιλέκο, χειροβομβίδες, πυρομαχικά και ένα τυφέκιο.

Αντιμετώπιζε τις ισραηλινές δυνάμεις στον εκκενωμένο προσφυγικό καταυλισμό Τελ αλ-Σουλτάν της Ράφα, πυροβολώντας τους, εμπλέκοντάς τους και πετώντας χειροβομβίδες εναντίον τους για να σταματήσει την προέλασή τους. Οι ισραηλινές δυνάμεις υποχώρησαν και χτύπησαν με βλήματα από άρμα μάχης το σπίτι στο οποίο οι μαχητές έβρισκαν καταφύγιο στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης σύγκρουσης.

Στη συνέχεια έστειλαν ένα drone για να επιθεωρήσουν το εσωτερικό του κτιρίου. Πλάνα που κατέγραψε το drone και δημοσίευσε το Ισραήλ εικονίζουν τις τελευταίες στιγμές του Παλαιστίνιου ηγέτη.

Τραυματισμένος, καλυμμένος από σκόνη και φορώντας μια παλαιστινιακή κεφίγια για να κρύψει την ταυτότητά του, ο Σινουάρ καθισμένος σε έναν καναπέ προσπάθησε να το πετάξει ένα μαδέρι στο ισραηλινό drone, το οποίο στη συνέχεια οπισθοχώρησε πριν το σπίτι βομβαρδιστεί για άλλη μια φορά, οδηγώντας στο μαρτύριο του. Οι ισραηλινοί στρατιώτες δεν φαντάζονταν πως σκότωσαν τον Γιαχία Σινουάρ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στις 31 Οκτωβρίου η Γιορτή του Σινεμά με εισιτήριο 2 ευρώ

Στο σκοτάδι η Αβάνα- Γενικευμένο μπλακάουτ στην Κούβα

Απόρρητα έγγραφα για σχέδιο επίθεσης του Ισραήλ στο Ιράν- Αίτημα για 2ο σύστημα THAAD

Στο Δήμο Ζακύνθου παραχωρείται η διαχείριση του περίφημου Ναυαγίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα