ΑΘΗΝΑ
00:57
|
19.10.2024
Δύο απόρρητα έγγραφα αναφέρουν πυραύλους και αεροσκάφη που θα χρησιμοποιήσει το Ισραήλ κατά του Ιράν, ενώ απόψε ζήτησε από τις ΗΠΑ και δεύτερη μονάδα THAAD.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεύτερη μονάδα αντιαεροπορικής / αντιπυραυλικής προστασίας T.H.A.A.D. ζήτησαν απόψε Ισραηλινοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι από τις ΗΠΑ σε μία προσπάθεια να θωρακιστούν περισσότερο σε περίπτωση νέας ιρανικής πυραυλικής επίθεσης μετά τις «τρύπες» που αποκάλυψε η ιρανική πυραυλική επίθεση της 1ης Οκτώβρη στην αντιπυραυλική ασπίδα του Ισραήλ και ενόψει των νέων σχεδίων της κυβέρνησης του Μπέντζαμιν Νετανιάχου για επίθεση στο Ιράν.

Σύμφωνα με το Ισραηλινό τηλεοπτικό Κανάλι 12, το αίτημα διατυπώθηκε για να προστατευτεί το Ισραήλ σε περίπτωση πολύ πιθανών ιρανικών αντιποίνων μετά την επίθεση που σχεδιάζει ο ισραηλινός στρατός κατά του Ιράν (σε συνεργασία με τις ΗΠΑ).

Το αίτημα γνωστοποιείται λίγες μόλις ημέρες μετά την ανακοίνωση του Πενταγώνου την Κυριακή, 13 Οκτώβρη, πως στέλνει άμεσα στο Ισραήλ 100 Αμερικανούς στρατιωτικούς για να χειριστούν τη μονάδα αντιπυραυλικής θωράκισης THAAD που θεωρείται συμπληρωματικού του αντιβαλλιστικού συστήματος με πυραύλους PATRIOT.

Το ακρωνύμιο του αμερικανικού συστήματος T.H.A.A.D. σημαίνει «Terminal High-Altitude Area Defense» και αποτελεί ένα από τα πλέον εξελιγμένα αντιπυραυλικά συστήματα στον κόσμο, με το κάθε σύστημα να στοιχίζει περίπου ένα δισεκατομμύριο δολάρια ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν αυτήν την στιγμή 7 τέτοια συστήματα.

Κάθε μονάδα του συστήματος THAAD απαρτίζεται από έξι τροχήλατους εκτοξευτές που μεταφέρονται σε μεγάλα φορτηγά, 48 συστήματα αναχαίτισης, εξοπλισμό ραντάρ και ασυρμάτων. Όλα αυτά τα χειρίζονται 95 στρατιώτες.

Ο Μπάιντεν λέει πως ξέρει πότε θα γίνει η επίθεση

Νωρίτερα απόψε από το Βερολίνο, ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε πως γνωρίζει πού και πότε θα χτυπήσει το Ισραήλ το Ιράν,  δείχνοντας με τον τρόπο αυτό τη διμερή συνεργασία έναντι της Τεχεράνης και σε αυτό το επίπεδο.

Απόρρητα έγγραφα για τα ισραηλινά γυμνάσια επίθεσης στο Ιράν

Παράλληλα σήμερα το Clash Report επικαλούμενο διαρροή αμερικανικών απόρρητων εγγραφών μετέδωσε πληροφορίες για τις ισραηλινές προετοιμασίες κατά του Ιράν. Σε ένα από τα έγγραφα η πολεμική αεροπορία του Ισραήλ έκανε γυμνάσια προσομοίωσης επιθέσεων στο Ιράν στις οποίες συμπεριλαμβάνεται η εκτόξευση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς (ALBMS) και μυστικές επιχειρήσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Αναφέρεται επίσης πως τουλάχιστον 16 πύραυλοι τύπου ALBM, «Golden Horizon» και άλλοι 40 πύραυλοι Rocks ALBM μετακινήθηκαν στο Ισραήλ από τις 8 Οκτωβρίου.

Οι ασκήσεις του στρατού συμπεριελάμβαναν εναέρια υποστήριξη, ανεφοδιασμό και επιχειρήσεις εντοπισμού και διάσωσης με αεροσκάφος Gulfstream.

Οι ασκήσεις αυτές έγιναν στις αεροπορικές βάσεις Hatzor, Ramat David και Ramon.

Το δεύτερο έγγραφο του ισραηλινού στρατού που διέρρευσε αφορά την αξιολόγηση διαφόρων δεικτών στρατιωτικής δραστηριότητας με στόχο το Ιράν, με επίκεντρο το χειρισμό όπλων, της αεράμυνας, χερσαίων δυνάμεων και τον χειρισμό μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Σε ό,τι αφορά το χειρισμό πυραύλων ALBM και πυρομαχικών ακριβείας ο χειρισμός τους κρίθηκε «μέτριος-προς κατώτερος» και η διαχείριση συστημάτων αεράμυνας, κατασκοπευτικών πτήσεων drone εκτιμήθηκε επίσης πως κινήθηκε σε «μέτριο προς χαμηλό επίπεδο».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Δήμο Ζακύνθου παραχωρείται η διαχείριση του περίφημου Ναυαγίου

Νέα Υόρκη: Ο Τατάρ έθεσε θέμα αμνηστίας σφετεριστή ελληνοκυπριακών περιουσιών

Διεθνές εμπάργκο όπλων κατά του Ισραήλ ζητά ο Ερντογάν

Ανέφικτο το ιταλικό μεταναστευτικό μοντέλο στη Γαλλία, λέει ο Μπαρνιέ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα