ΑΘΗΝΑ
23:36
|
20.10.2024
Το Ισραήλ είπε ότι η αεροπορία του επιτέθηκε στο αρχηγείο πληροφοριών της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό την Κυριακή.
Νότια προάστια της Βηρυτού, 20 Οκτωβρίου 2024
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Ισραήλ είπε ότι η αεροπορία του επιτέθηκε στο αρχηγείο πληροφοριών της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό την Κυριακή καθώς και σε ένα υπόγειο εργαστήριο για την παραγωγή όπλων, μεταδίδει το Reuters.

Σε ανακοίνωσή του, ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι τα μαχητικά αεροσκάφη του σκότωσαν τρεις διοικητές της Χεζμπολάχ, συμπεριλαμβανομένου του Αλχάτζ Αμπάς Σαλαμέχ, ανώτερου στελέχους στη νότια διοίκηση της οργάνωσης, του Ράντζα Αμπάς Αγουάτσε, ειδικού επικοινωνιών, και του Αχμάντ Αλί Χουσείν, ο οποίος είπε ότι ήταν υπεύθυνος για τη στρατηγική ανάπτυξη όπλων.

Δεν ήταν σαφές εάν οι τρεις σκοτώθηκαν στην επίθεση στο αρχηγείο ή σε ξεχωριστές ενέργειες.

Η Χεζμπολάχ δεν έκανε κανένα άμεσο σχόλιο.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε το Σάββατο ότι κατέστρεψε φρεάτια σηράγγων και υπόγειες υποδομές στο νότιο Λίβανο και σκότωσε τον αναπληρωτή διοικητή της Χεζμπολάχ στην περιοχή Μπιντ Τζμπέιλ την Παρασκευή.

Τα ξημερώματα της Κυριακής, δύο ισραηλινά πλήγματα στόχευσαν τη συνοικία Χαράτ Χρέικ στα νότια προάστια της Βηρυτού, χτυπώντας ένα κτίριο κατοικιών κοντά στο νοσοκομείο Bahman, μετέδωσε το κρατικό εθνικό πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου.

Αυτόπτες μάρτυρες του Reuters είδαν καπνό να υψώνεται από τα προάστια της Βηρυτού το πρωί της Κυριακής, αλλά δεν ήταν σαφές εάν αυτό ήταν αποτέλεσμα του ίδιου χτυπήματος.

Οι διασυνοριακές μάχες μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ ξέσπασαν πριν από ένα χρόνο όταν η υποστηριζόμενη από το Ιράν ομάδα άρχισε να εκτοξεύει ρουκέτες προς υποστήριξη της παλαιστινιακής μαχητικής οργάνωσης Χαμάς.

Από τον Οκτώβριο του 2023, περισσότεροι από 2.400 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου, με περισσότερους από 1,2 εκατομμύρια εκτοπισμένους, ενώ 59 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στο βόρειο Ισραήλ και στα κατεχόμενα Υψίπεδα του Γκολάν, σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ουκρανία, Μέση Ανατολή, οι ΗΠΑ και τα ταγκαλάκια* τους

Γερμανία: Λίβυος συνελήφθη ως ύποπτος ότι σχεδίαζε επίθεση στην πρεσβεία του Ισραήλ

Εκλογές στην Μολδαβία

Οι πλημμύρες καταστρέφουν 1,1 εκατομμύρια τόνους ρυζιού στο Μπαγκλαντές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα