ΑΘΗΝΑ
19:47
|
21.10.2024
Η Ρωσία πιστεύει ότι η Βραζιλία, η Ινδία και οι αφρικανικές χώρες θα πρέπει να εκπροσωπούνται στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ σε μόνιμη βάση.
Σεργκέι Λαβρόφ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ρωσία πιστεύει ότι η Βραζιλία, η Ινδία και οι αφρικανικές χώρες θα πρέπει να εκπροσωπούνται στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ σε μόνιμη βάση, κάτι που θα εξασφαλίσει την αντιπροσωπευτικότητα της παγκόσμιας πλειοψηφίας, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξή του στο aif.ru, σύμφωνα με το TASS.

«Χώρες όπως η Ινδία, η Βραζιλία, καθώς και εκπρόσωποι της Αφρικής θα έπρεπε να βρίσκονται σε μόνιμη βάση στο Συμβούλιο Ασφαλείας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό είναι απαραίτητο για να διασφαλιστεί η αντιπροσωπευτικότητα, η εκπροσώπηση της παγκόσμιας πλειοψηφίας», είπε ο Λαβρόφ.

Όπως δήλωσε νωρίτερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Βερσίνιν, η Μόσχα θεωρεί σημαντικό να επιτευχθεί συναίνεση για τη μεταρρύθμιση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Σύμφωνα με τον ίδιο, η επέκταση του κεντρικού οργάνου του ΟΗΕ σε βάρος των χωρών του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. είναι απαράδεκτη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Ιράν, η Ουκρανία και οι συγκρούσεις στον πυρήνα της Αυτοκρατορίας

Συνάντηση Μητσοτάκη με την Επίτροπο Καινοτομίας και Έρευνας της Ε.Ε.

Μολδαβία: Δεύτερος γύρος για τις προεδρικές εκλογές με ένα οριακό «ναι» στο δημοψήφισμα για την Ε.Ε.

Μια διαρροή που κλονίζει την εμπιστοσύνη του Ισραήλ στις ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα