ΑΘΗΝΑ
22:19
|
21.10.2024
Την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη επισκέφτηκε ο Χρήστος Σταϊκούρας, ενώ αναμένονται νέες κινητοποιήσεις για τα Τέμπη.
Για «ανησυχητικά περιστατικά» στον ελληνικό σιδηρόδρομο έκανε λόγο ο Χρήστος Σταϊκούρας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη επισκέφτηκε, σήμερα Δευτέρα, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, προκειμένου να παραδώσει στοιχεία σχετικά με την κατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου και να ενημερώσει για μία συμπληρωματική μηνυτήρια αναφορά που έχει κατατεθεί μετά τα νέα περιστατικά που σημειώθηκαν στα μέσα σταθερής τροχιάς.

Εξερχόμενος του Αρείου Πάγου, ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε: «Ήρθα σήμερα προκειμένου να ενημερωθώ και να ενημερώσω. Να ενημερωθώ για την πορεία δύο μηνυτήριων αναφορών που είχα υποβάλει τον Απρίλιο του 2024 και να ενημερώσω για μία τρίτη μηνυτήρια αναφορά, συμπληρωματική, την προηγούμενη εβδομάδα σχετικά με ανησυχητικά περιστατικά που λαμβάνουν χώρα στον ελληνικό σιδηρόδρομο. Περιστατικά τα οποία βλάπτουν τον σιδηρόδρομο και τη χώρα μας. Περιστατικά τα οποία εγείρουν ερωτήματα τα οποία με τη σειρά τους απαιτούν απαντήσεις, αρμοδίως».

«Θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι σε κάθε κατεύθυνση εργαζόμαστε μεθοδικά και επίμονα, προκειμένου να βελτιώσουμε και να ενισχύσουμε την ασφάλεια των σιδηροδρομικών μεταφορών και να αναβαθμίσουμε την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Σε αυτήν την προσπάθεια παίγνια με οποιαδήποτε στόχευση δεν γίνονται αποδεκτά. Οφείλουμε όλοι μας να μην είμαστε υπεράνω αξιολόγησης, ελέγχου και εφαρμογής του νόμου», πρόσθεσε ο κ. Σταϊκούρας.

Νίκος Πλακιάς για Τέμπη: Να βγούμε στους δρόμους

Την ίδια ώρα κινητοποιήσεις για το επόμενο διάστημα σχεδιάζουν οι οικογένειες των θυμάτων του εγκλήματος των Τεμπών, καθώς τις επόμενες ημέρες αναμένονται κρίσιμες απολογίες στο ανακριτικό κομμάτι, όπως προανήγγειλε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Νίκος Πλακιάς.

«Θα πρέπει να βγούμε στους δρόμους», τονίζει, επισημαίνοντας ότι «Αρχές Νοεμβρίου και περιμένοντας την κατάλληλη ημερομηνία σε συνεννόηση με τις άλλες οικογένειες θα σας ενημερώσουμε πού και πότε».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Νίκου Πλακιά:

«Οι αγκαλιές μας προς τους δικούς μας χάθηκαν για πάντα. Αυτές οι αγκαλιές που όλο αυτό το διάστημα γίνανε και δικές σας αγκαλιές θα σας χρειαστούν.

Περιμένοντας και τις επόμενες ημέρες διότι θα έχουμε κρίσιμες απολογίες στο ανακριτικό κομμάτι, θα πρέπει να βγούμε στους δρόμους.

Πρέπει να είστε όλοι εκεί όχι για εμάς αλλά για αυτές τις αγκαλιές.

Αρχές Νοεμβρίου και περιμένοντας την κατάλληλη ημερομηνία σε συνεννόηση με τις άλλες οικογένειες θα σας ενημερώσουμε που και πότε.

Εσείς θα είστε η αιχμή του δόρατος. Χωρίς εσάς δυστυχώς θα είναι πολύ πιο δύσκολα όσο και αν προσπαθήσουμε οι οικογένειες. Και γνωρίζετε ότι έχουμε προσπαθήσει παρά πολύ.

Χωρίς τις προσπάθειες των οικογενειών δεν θα γνωρίζατε τίποτα !!! Και αυτό το ξέρετε».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ασταμάτητη η γήρανση του πληθυσμού στην Ιταλία

Δυσαρέσκεια για κυβέρνηση Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ δείχνει η δημοσκόπηση της Metron Analysis

Παρασύρθηκε από τραμ 14χρονος στη Γλυφάδα

Πέθανε ο πρώην τραγουδιστής των Iron Maiden, Πολ Ντι Άνο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα