ΑΘΗΝΑ
05:08
|
22.10.2024
Οι δηλώσεις του Λιβανέζου βουλευτή ακολουθούν μια σειρά ισραηλινών επιθέσεων σε υποκαταστήματα του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος al-Qard al-Hassan.
Άνθρωποι σε βομβαρδισμένο από το Ισραήλ υποκατάστημα της al-Qard al-Hassan
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ιχάμπ Χαμαντέχ, μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας της πολιτικής πτέρυγας της Χεζμπολάχ, Μέτωπο Αφοσίωσης στην Αντίσταση (Loyalty to the Libanese Resistance Bloc), διαβεβαίωσε τους καταθέτες του τραπεζικού ιδρύματος al-Qard al-Hassan ότι δεν θα χάσουν τίποτα από τις καταθέσεις τους.

Οι δηλώσεις του Λιβανέζου βουλευτή στο ενημερωτικό δίκτυο Al Mayadeen ακολουθούν μια σειρά ισραηλινών επιθέσεων με στόχο υποκαταστήματα του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος al-Qard al-Hassan στα νότια προάστια της Βηρυτού, του Μπααλμπέκ και του νότιου Λιβάνου.

Ο Χαμαντέχ τόνισε ότι το ίδρυμα εξυπηρετεί όλους τους Λιβανέζους πολίτες και σημείωσε την παροχή υποτροφιών για 5.000 φοιτητές που σπουδάζουν στο εξωτερικό. Τόνισε επίσης ότι οι επιθέσεις στο al-Qard al-Hassan συνέπεσαν με την άφιξη του απεσταλμένου των ΗΠΑ, Άμος Χόκσταϊν, στη Βηρυτό.

Ο Χαμαντέχ σε αντίθεση με τους ισραηλινούς ισχυρισμούς ότι το ίδρυμα είναι «ο οικονομικός βραχίονας της Χεζμπολάχ», δήλωσε ότι «το al-Qard al-Hassan είναι ένα δαπανηρό ίδρυμα για εμάς και δεν έχουμε κανένα κέρδος από αυτό».

Το Al-Qard al-Hassan είναι ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που επικεντρώνεται στην παροχή δανείων σε άτομα για συγκεκριμένες περιόδους για την υποστήριξη των οικονομικών τους αναγκών και υπηρεσιών. Ιδρύθηκε το 1982 μετά τον πόλεμο του Ισραήλ στον Λίβανο από τον Χουσεΐν αλ Σάμι.

Το όνομα του ιδρύματος σημαίνει «καλόπιστος δανεισμός», μια έννοια με ρίζες στο Ισλάμ και αντιπροσωπεύει ένα άτοκο δάνειο που χορηγείται σε άτομα που έχουν ανάγκη χωρίς να αποσκοπεί στο κέρδος μέσω τόκων.

Όπως αναφέρει το Al Mayadeen, τα τελευταία χρόνια, το ίδρυμα έχει επεκταθεί ανοίγοντας πολλά υποκαταστήματα στις περισσότερες περιοχές του Λιβάνου, λειτουργώντας ως αδειοδοτημένο ίδρυμα υπό την κυβέρνηση του Λιβάνου. Η αμερικανική κυβέρνηση έχει επιβάλει κυρώσεις στο ίδρυμα ως μέρος της οικονομικής πολιορκίας σε βάρος της Χεζμπολάχ και του κοινωνικού της δικτύου.

Διαβάστε ακόμα:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ασταμάτητη η γήρανση του πληθυσμού στην Ιταλία

Δυσαρέσκεια για κυβέρνηση Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ δείχνει η δημοσκόπηση της Metron Analysis

Παρασύρθηκε από τραμ 14χρονος στη Γλυφάδα

Πέθανε ο πρώην τραγουδιστής των Iron Maiden, Πολ Ντι Άνο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα