ΑΘΗΝΑ
14:19
|
22.10.2024
Μικρό προβάδισμα Τραμπ στην ψήφο των Αραβοαμερικανών αποτυπώνει το κόστος της υποστήριξης του Ισραήλ για τους Δημοκρατικούς.
Οι Αραβοαμερικανοί ψηφοφόροι θεωρούνται δυνητικά κρίσιμοι για την αναμέτρηση της 5ης Νοεμβρίου, λόγω της υψηλής συγκέντρωσης τους στο Μίσιγκαν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ντόναλντ Τραμπ προηγείται οριακά της Κάμαλα Χάρις μεταξύ των Αραβοαμερικανών ψηφοφόρων, καθώς η κούρσα για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών μπαίνει στην τελική ευθεία, δείχνει μια νέα δημοσκόπηση, τελευταίο σημάδι ότι ο πόλεμος στη Γάζα κοστίζει εκλογικά στους Δημοκρατικούς.

Ο Τραμπ προηγείται της Χάρις με ποσοστό 45% έναντι 43% σύμφωνα με δημοσκόπηση του Arab News/YouGov που δημοσιεύτηκε χθες Δευτέρα με το 39% των ερωτώμενων να τον θεωρεί πιο ικανό να επιλύσει τη σύγκρουση Ισραήλ – Παλαιστινίων, έναντι 33% που εμπιστεύονται την Κάμαλ Χάρις.

Σε δημοσκόπηση που δημοσίευσε το Αραβοαμερικανικό Ινστιτούτο νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Τραμπ και η Χάρις ήταν ουσιαστικά ισόπαλοι με 42% έως 41%, αντίστοιχα.

Οι δύο υποψήφιοι για την προεδρεία των ΗΠΑ ισοβαθμούν με 38% στο ερώτημα ποιος θα ήταν καλύτερος για τη Μέση Ανατολή γενικά, ενώ παρά το πλεονέκτημα για τον Τραμπ, ο πρώην πρόεδρος θεωρείται επίσης περισσότερο υποστηρικτής της σημερινής κυβέρνησης του Ισραήλ από την Δημοκρατική αντίπαλό του με διαφορά έξι μονάδων, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

Ωστόσο, τα περισσότερα από τα αποτελέσματα, με βάση ένα δείγμα 500 Αραβοαμερικανών που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση, βρίσκονται εντός του περιθωρίου σφάλματος συν ή πλην 5,93%.

Η δημοσκόπηση αποτελεί την πιο πρόσφατη προειδοποίηση προς τους Δημοκρατικούς ότι η υποστήριξη του προέδρου Τζο Μπάιντεν στον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τις εκλογικές ελπίδες της Κάμαλα Χάρις, καθώς αποτυπώνει το επίπεδο υποστήριξης της νυν αντιπροέδρου μεταξύ των Αραβοαμερικανών 18 μονάδες κάτω από αυτό του Μπάιντεν το 2020.

Οι Αραβοαμερικανοί ψηφοφόροι θεωρούνται δυνητικά κρίσιμοι για την αναμέτρηση της 5ης Νοεμβρίου, λόγω της υψηλής συγκέντρωσης τους στο Μίσιγκαν, μία από τις επτά πολιτείες που αναμένεται να κρίνουν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. Η πολιτεία των μεσοδυτικών ΗΠΑ, φιλοξενεί τους περισσότερους Αραβοαμερικανούς στη Βόρεια Αμερική και την πρώτη πόλη με αραβική πλειοψηφία των ΗΠΑ, το Ντέρμπον.

Ο Μπάιντεν κέρδισε το Μίσιγκαν με περίπου 150.000 ψήφους το 2020, ενώ ο Τραμπ με περίπου 11.000 ψηφοφόρους το 2016.

Σε μια ευθεία έκκληση προς τους μουσουλμάνους και τους αραβοαμερικανούς ψηφοφόρους, χθες  Δευτέρα, ο Τραμπ έβαλε στο στόχαστρο την Χάρις. «Αν η Κάμαλα κυβερνήσει, η Μέση Ανατολή θα περάσει τις επόμενες τέσσερις δεκαετίες φλεγόμενη και τα παιδιά σας θα πάνε στον πόλεμο, ίσως ακόμη και σε έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο» έγραψε ο Τραμπ στην πλατφόρμα του Truth Social.

Ωστόσο, παρά την προσπάθεια προσέγγισης των Αραβοαμερικανών, ο Τραμπ έχει χαρακτηριστεί ως ο πιο φιλο-ισραηλινός ηγέτης των ΗΠΑ στην ιστορία και έχει υποστηρίξει ότι το Ισραήλ θα πάψει να υπάρχει εάν δεν επανεκλεγεί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σουδάν: Αυτομόλησε προς τον στρατό διοικητής των RSF

Η Βόρεια Κορέα σχολίασε τις εικασίες πως έστειλε 10.000 στρατιώτες εναντίον του Κιέβου

Ιρλανδία: Νέο ρυθμιστικό πλαίσιο για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

ΟΗΕ: Διπλάσιο το ποσοστό φτώχειας στην παλαιστινιακή επικράτεια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα