ΑΘΗΝΑ
20:04
|
22.10.2024
Ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας διαβεβαίωσε πως ισχύει ο προγραμματισμός για λειτουργία του Μετρό Θεσσαλονίκης στις 30/11.
Χρήστος Σταϊκούρας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας επέμεινε σήμερα πως οι πρώτοι σταθμοί του Μετρό Θεσσαλονίκης θα παραδοθούν στους πολίτες στις 30 Νοεμβρίου, σύμφωνα με τον τελευταίο προγραμματισμό.

 Ανακοίνωσε επίσης πως ως το τέλος του μήνα θα ανακοινωθεί η τιμολογιακή πολιτική και πως έχουν ήδη προμηθευτεί τα εισιτήρια που θα ισχύουν και για τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ).

Στη διάρκεια παρέμβασης που έκανε ο Σταϊκούρας στο πλαίσιο του διήμερου φόρουμ «Southeast Europe Connectivity Forum ΙΙ» («Δεύτερο Φόρουμ Διασύνδεσης Νοτιοανατολικής Ευρώπης») που ξεκίνησε σήμερα στη Θεσσαλονίκη ανέφερε  έχει στείλει πρόσκληση στους ομολόγους του από βαλκανικές χώρες να παραβρεθούν στην τελετή εγκαινίων της βασικής γραμμής του σαλονικιώτικου μετρό.

Διαβεβαίωσε επίσης πως οργανώνεται «με μεθοδικότητα» ο νέος συγκοινωνιακός χάρτης στη Θεσσαλονίκη, ώστε «να υπάρχει συμπληρωματικότητα των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς».

Σχέδιο για 5 σταθμούς επέκτασης προς την Καλαμαριά

Σχετικά με την επέκταση του μετρό προς την Καλαμαριά με πέντε σταθμούς, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών επισήμανε ότι το έργο θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2025.

Πρόσθεσε επίσης ότι προχωρούν οι διαβουλεύσεις για τον Προαστιακό Δυτικής Θεσσαλονίκης, ένα έργο, που ο ίδιος χαρακτήρισε «σημαντικό» θεωρώντας πως  «η υλοποίησή του, θα βοηθήσει πάρα πολύ ένα σημαντικό κομμάτι της Δυτικής Θεσσαλονίκης όπου υπάρχει σημαντική αύξηση του ενεργού πληθυσμού».

Σε ό,τι αφορά το έργο του λεγόμενου αυτοκινητόδρομου «FlyOver» ο Σταϊκούρας υποστήριξε ότι αποτελεί έργο στο οποίο ο ιδιωτικός τομέας «έχει σκύψει με μεγάλη προσοχή, έτσι ώστε να ξεπεράσουμε από κοινού όσο μπορούμε περισσότερα από τα προβλήματα που κάθε φορά αναδεικνύονται στην υλοποίηση δημοσίων έργων».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα, Λίβανος και σχέδια κατά του Ιράν στη συνάντηση Μπλίνκεν-Νετανιάχου

Ένας σκύλος στην κορυφή της πυραμίδας της Γκίζας (video)

Ουκρανός στρατεύσιμος «αυτοκτόνησε» σε στρατολογικό γραφείο

Ισπανία: Αλμοδόβαρ και άλλοι καλλιτέχνες καλούν για πλήρες εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα