ΑΘΗΝΑ
13:53
|
04.06.2026
Η ομάδα αυτονομιστών σχεδίαζε να δημιουργήσει νέους «πυρήνες» της οργάνωσης αλλά η δράση της εντοπίστηκε και αποκαλύφθηκε.
Ιράν Ισραήλ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι ιρανικές μυστικές υπηρεσίες ανακοίνωσαν σήμερα πως εντόπισαν και εξάρθρωσαν τρομοκρατική ομάδα αυτονομιστών που συνδέεται με το Ισραήλ και τη Mossad και επιχειρούσε να προκαλέσει ταραχές στο Ιράν. Αυτό μετέδωσε απόψε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Σε σχετικό ρεπορτάζ αναφέρεται πως η οργάνωση αυτονομιστών σκόπευε να προκαλέσει ταραχές και επεισόδια σε δρόμους ιρανικών πόλεων και να εξαπολύσει τρομοκρατικές επιθέσεις και να προκαλέσει αίσθηση ανασφάλειας στη χώρα επιδιώκοντας να εισέλθουν στην επαρχία «Δυτικό Αζερμπαϊτζάν από το αυτόνομο Κουρδιστάν του Ιράκ.

Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες του ιρανικού πρακτορείου,  η ομάδα αυτονομιστών σχεδίαζε να δημιουργήσει νέους «πυρήνες» της οργάνωσης αλλά η δράση της εντοπίστηκε και αποκαλύφθηκε από τις ιρανικές μυστικές υπηρεσίες εγκαίρως, «προτού καν καταφέρουν να είναι σε θέση να διεισδύσουν στη χώρα».

Η επιχείρηση έγινε υπό την εποπτεία και ηγεσία του υπουργείου Πληροφοριών και προκάλεσε το θάνατο ενός μέλους-κλειδί της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Συνελήφθησαν άλλα δύο μέλη και κατασχέθηκαν τα όπλα τους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αλβανία: Διαδηλώσεις κατά του τουριστικού σχεδίου των Τζάρεντ Κούσνερ και Ιβάνκα Τραμπ

Ινδονησία: Συλλήψεις αξιωματούχων για διαφθορά

ΚΚΕ: «Όχι στις fast track διαδικασίες στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος»

Σομαλία: Συγκρούσεις μεταξύ του στρατού και πολιτοφυλακών που συμμαχούν με την αντιπολίτευση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα