ΑΘΗΝΑ
00:49
|
14.06.2026
Η Κίνα εκτόξευσε μια νέα ομάδα δορυφόρων τηλεπισκόπησης στο διάστημα το Σάββατο, ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.
Εκτόξευση δορυφόρων
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Κίνα εκτόξευσε μια νέα ομάδα δορυφόρων τηλεπισκόπησης στο διάστημα το Σάββατο, ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Οι δορυφόροι εκτοξεύθηκαν με επιτυχία από το Κέντρο Δορυφορικής Εκτόξευσης Jiuquan στη βορειοδυτική Κίνα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Οι τέσσερις δορυφόροι του PIESAT-2, που εκτοξεύθηκαν στις 11:39 π.μ. (0339 GMT) από έναν πύραυλο-φορέα Long March-2C, εισήλθαν με επιτυχία στην προγραμματισμένη τροχιά.

Οι νέοι δορυφόροι θα παρέχουν κυρίως εμπορικές υπηρεσίες τηλεπισκόπησης δεδομένων.

Η εκτόξευση ήταν η 544η πτητική αποστολή της σειράς πυραύλων-φορέων Long March.

Τον Μάρτιο του 2023, η Κίνα εκτόξευσε τον PIESAT-1 ή Hongtu-1, έναν τροχοειδή σχηματισμό τεσσάρων δορυφόρων, τον πρώτο σχηματισμό του είδους του στον κόσμο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τρεις αρκούδες νεκρές από ανθρώπινο χέρι σε Φλώρινα και Κοζάνη

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στον Σχίνο Λουτρακίου

Ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς για σήμερα Σάββατο 13 Ιουνίου

Ο καιρός σήμερα: Βροχές και τοπικές καταιγίδες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα