ΑΘΗΝΑ
09:51
|
16.06.2026
Η αγορά κρυπτονομισμάτων έχει φτάσει σε ένα ιστορικό ορόσημο, ξεπερνώντας την αποτίμηση των 3 τρις δολαρίων.
κρυπτονομίσματα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η παγκόσμια αγορά κρυπτονομισμάτων έχει φτάσει σε ένα ιστορικό ορόσημο, ξεπερνώντας την αποτίμηση των 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, καθώς η αισιοδοξία γύρω από τις ρυθμιστικές αλλαγές των ΗΠΑ μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει να οδηγεί την ανάπτυξη.

Το άθροισμα της αγοραίας αξίας των κρυπτονομισμάτων άγγιξε το υψηλό των σχεδόν 3,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων νωρίς στις 14 Νοεμβρίου στην Ασία, σύμφωνα με την εταιρεία ανάλυσης και συγκέντρωσης δεδομένων CoinGecko, αναφέρει το News.Az, επικαλούμενο το Reuters.

Αυτό το τοποθετεί πάνω από ακόμη και τις θορυβώδεις ημέρες του 2021, όταν το κίνητρο της εποχής της πανδημίας άντλησε κερδοσκοπικές επενδύσεις και σηματοδοτεί μια εκπληκτική αναβίωση από μόλις πριν από λίγους μήνες, όταν οι τιμές και ο τζίρος των κρυπτονομισμάτων είχαν μειωθεί και οι προοπτικές ήταν ζοφερές.

Το Bitcoin κυριαρχεί στην αγορά και το ορόσημο της αγοραίας αξίας συνέπεσε με την άνοδο του διακριτικού στα 93.480 $.

Η εκλογή του Τραμπ, και αυτή αρκετών νομοθετών υπέρ των κρυπτονομισμάτων στο Κογκρέσο, έχει προκαλέσει το κύμα ευφορίας, προφανώς εκκαθαρίζοντας μέρος της αβεβαιότητας γύρω από τους κανονισμούς των ΗΠΑ.

Το Bitcoin έχει διπλασιαστεί φέτος και έχει αυξηθεί κατά 30% από την ημέρα των εκλογών στα 90.000 δολάρια. Ο μικρότερος αιθέρας κρυπτονομισμάτων αυξήθηκε κατά περίπου 33% από τις εκλογές στα 3.220 $.

Το Dogecoin, ένα εναλλακτικό και ευμετάβλητο διακριτικό που προωθείται από τον δισεκατομμυριούχο σύμμαχο του Τραμπ, Έλον Μασκ, έχει κερδίσει 140%.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Όταν ο Λίβανος κινδυνεύει να μείνει στη μνήμη μόνο μέσω της τέχνης

Νετανιάχου: Σώσαμε το Ισραήλ από την εκμηδένιση – Ο αγώνας δεν τελείωσε, δεν ολοκληρώθηκε

Σύντμηση της διαδικασίας αναθεώρησης του Συντάγματος για να μην μάθει ο λαός, βλέπει το ΚΚΕ

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο Γιωτόπουλος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα