Η Θεσσαλονίκη, «μητρόπολη» μεταξύ άλλων του πολύ καλού φαγητού και της μπουγάτσας, δε σταματά να καινοτομεί, να αφομοιώνει και να μετουσιώνει τις πιο σύγχρονες γαστρονομικές τάσεις.
Υπό αυτό το πρίσμα δεν ξάφνιασε η απόφαση γνωστού καταστήματος μπουγάτσας στη Θεσσαλονίκη να δημιουργήσει ένα νέο προϊόν με βάση την λεγόμενη «σοκολάτα Ντουμπάι», μία σοκολατένια μπάρα που φτιάχνεται με σπασμένο φύλλο κανταΐφι και φιστίκια Αιγίνης.

Η μπουγάτσα με σοκολάτα Ντουμπάι έγινε ανάρπαστη σε βαθμό που κάποιοι να τη μετονομάσουν σε… Ντουμπάτσα (από το συνδυασμό των λέξεων Ντουμπάι και Μπουγάτσα).
Οπότε πιστευω οτι πρεπει να ονομασουν και το μετρό ντουμπάτσα
— Η κόρη του Κατσαρού (@koritoukatsarou) December 9, 2024
Η συνταγή της… Ντουμπάτσας προβλέπει τη χρήση κλασικού φύλλου μπουγάτσας, όπου αντί για γλυκιά κρέμα χρησιμοποιείται πραλίνα φιστικιού, φιστίκια Αιγίνης και καρβουνισμένο σπασμένο φύλλο κανταΐφι, που αφού ψηθεί σερβίρεται με γενναιόδωρη δόση πραλίνας φουντουκιού και επιπρόσθετη δόση φιστικιών Αιγίνης.

