Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση άσκησε η εισαγγελέας Ηρακλείου, το πρωί της Πέμπτης, σε βάρος του 33χρονου που σκότωσε παρασέρνοντας με το αυτοκίνητό του μια 36χρονη στην Ανώπολη του Ηρακλείου Κρήτης.
Ο 33χρονος Γάλλος κατηγορούμενος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο Παρασκευή στη 1 το μεσημέρι.
Καθοριστικό για την εξέλιξη της υπόθεσης ήταν το οπτικό υλικό από παρακείμενες κάμερες ασφαλείας. «Χωρίς το βίντεο, ίσως να μιλούσαμε σήμερα για ένα τροχαίο ατύχημα», τόνισε ο δικηγόρος της οικογένειας.
Στο βίντεο εικονίζεται ένα αυτοκίνητο σταματημένο αυτοκίνητο που ξεκινά να κινείται και επιταχύνει απότομα προς το μέρος της γυναίκας αμέσως μόλις εκείνη βγαίνει από το όχημά της.
Κινείται «κατά παντός υπευθύνου» η οικογένεια
Όπως μεταδίδει το cretalive, ο δικηγόρος της οικογένειας, Γιώργος Κοκοσάλης, θα υποβάλει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου προκειμένου να συμπεριληφθεί στην προανάκριση που διενεργείται για την υπόθεση.
Για τους συγγενείς της 36χρονης υπάρχουν σαφείς παραλείψεις που συνδέονται με τη δολοφονία της, όπως το ότι έξι μέρες πριν το τραγικό περιστατικό είχε κινηθεί εις βάρος του 33χρονου διαδικασία για νοσηλεία του σε ψυχιατρική κλινική. Ο δράστης νοσηλεύτηκε τότε για ένα 24ωρο και στη συνέχεια πήρε εξιτήριο, καθώς κρίθηκε πως δεν είναι επικίνδυνος και δεν χρειάζεται να παραμείνει σε καθεστώς νοσηλείας.
Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με το cretalive, είχαν καταγραφεί περιστατικά σε βάρος της πρώην συντρόφου του, ενώ ο 33χρονος μόλις πριν μερικές ημέρες είχε μεταβεί σε αστυνομικό τμήμα στο Ρέθυμνο ζητώντας να βρουν τον πραγματικό του πατέρα.
Οι συγγενείς της 36χρονης «νιώθουν χρέος στη μνήμη της αδικοχαμένης κοπέλας να ζητήσουν να διερευνηθούν οι ευθύνες εκείνων που δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους και άφησαν μία “κινητή βόμβα” να κυκλοφορεί ελεύθερη στους δρόμους και να σκοτώνει αθώους ανθρώπους», ανέφερε ο δικηγόρος της οικογένειας.
Από την πλευρά του, ο Αντώνης Χριστονάκης, ψυχίατρος στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, μίλησε στο neakriti για την κατάσταση του άνδρα, όταν τον εξέτασε και ανέφερε πως δεν φαινόταν επικίνδυνος και για αυτόν τον λόγο δεν νοσηλεύτηκε.
Ο κ. Χριστονάκης ανέφερε «ήταν απόλυτα ήρεμος. Το εμφανές παραλήρημα του δεν αφορούσε κανέναν άλλο παρά τον ίδιο και τον “ψεύτικο” πατέρα του, που αναζητούσε. Δεν ήταν καν αυτοκαταστροφικός. Οι μαρτυρίες που έχει η αστυνομία δεν μας κοινοποιούνται, ψάχνουμε σε “θολά νερά”. Δεν ήταν επικίνδυνος για τον εαυτό του ή για άλλους, δε φαινόταν πουθενά κάτι τέτοιο. Του προσφέρθηκε θεραπεία, φαρμακευτική αγωγή και δεν τη δέχτηκε» για να συμπληρώσει «καμία ένδειξη δεν υπήρχε για το σημερινό, αλλιώς θα τον είχαμε κρατήσει στο νοσοκομείο για νοσηλεία. Εγώ τον εξέτασα 6 μέρες πριν, δεν μπορώ να γνωρίζω τι συνέβη μέσα σε αυτό το διάστημα που τον οδήγησε εκεί. Δεν είναι τα πράγματα όπως τα λένε σε τηλεοπτικά μέσα».
