ΑΘΗΝΑ
22:51
|
27.04.2024
Το IΣΝ συμβάλλει στη μάχη κατά του Covid-19 προσφέροντας ένα σημαντικό ποσό που αγγίζει τα 100.000.000 δολάρια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος συμβάλλει και στη μάχη κατά του κορονοϊού προσφέροντας ένα γιγαντιαίο ποσό που αγγίζει τα 100.000.000 δολάρια. Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι να συνεισφέρει στην ανακούφιση των συνεπειών της πανδημίας, είτε σε κοινωνικό είτε σε οικονομικό επίπεδο.   

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΙΣΝ: “Θεμέλιο της φιλοσοφίας μας είναι όχι να αναπληρώνουμε αλλά να βοηθάμε και να συμπληρώνουμε την κρατική μέριμνα. Γι’ αυτό συνεργαζόμαστε στενά με τους δωρεοδόχους μας, τους ειδικούς συμβούλους μας και, φυσικά, με τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας, ώστε να επικεντρώνουμε τις δυνάμεις μας εκεί που θα είμαστε πιο αποτελεσματικοί, άμεσα άλλα και σε βάθος χρόνου”.

Με τη συγκεκριμένη δωρεά, το ΙΣΝ φιλοδοξέι να υποστηρίξει τομείς όπως η έρευνα, η πρόληψη και η θεραπεία, η σίτιση, η στήριξη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού των ‘νοσοκομείων αναφοράς’, ακόμη και των υπαλλήλων καθαριότητας αυτών, η ψυχολογική υποστήριξη καθώς η βοήθεια ως προς τις κοινωνικοοικονομικές ανάγκες που θα προκύψουν μόλις ξεπεραστεί η υγειονομική κρίση από την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού. 

Πρόκειται για μια δωρεά παγκοσμίου βεληνεκούς, αλλά το μεγαλύτερο μέρος αυτού του ποσού θα δοθεί για την κάλυψη αναγκών στην Ελλάδα, στις υπηρεσίες του Εθνικού Συστήματος Υγείας αλλά και την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Το ΙΣΝ είναι ένα διεθνές Ίδρυμα, με φιλανθρωπικό έργο σε πάνω από 120 χώρες, και με τη Διεθνή Πρωτοβουλία Δράσης για τον COVID-19, επιθυμεί να βοηθήσει παντού, στο μέτρο του δυνατού. Όπως η εξάπλωση του COVID-19 δεν γνωρίζει σύνορα, έτσι και η αντιμετώπισή του είναι κοινή για όλο τον πλανήτη. 

Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του ΙΣΝ: “Ιδιαίτερη, όμως, σημασία θα δοθεί για δράσεις στην Ελλάδα, καθώς εδώ εστιάζεται ένα μεγάλο τμήμα του φιλανθρωπικού έργου του Ιδρύματος. Όχι μόνο γιατί εδώ γεννήθηκε και μεγάλωσε ο ιδρυτής μας, εδώ είναι οι ρίζες μας και εδώ βρίσκεται η καρδιά μας. Αλλά και γιατί η χώρα αναδύεται από μια βαθιά και εξαντλητική δεκαετή κοινωνικοοικονομική κρίση, και βρίσκεται σε ιδιαίτερα ευάλωτη θέση, αυτή τη στιγμή, όσον αφορά στις οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες της πανδημίας. Γι’ αυτό, άλλος ένας σημαντικός μας στόχος είναι να στηρίξουμε ενεργά τους γιατρούς, νοσηλευτές αλλά και τους υπαλλήλους υποδομών και καθαρισμού των ΜΕΘ, σε όλα τα Νοσοκομεία Αναφοράς για τον Covid-19. Αυτοί είναι οι πραγματικοί ήρωες της καθημερινής μάχης που δίνει η ζωή απέναντι στον θάνατο, μέσα σε δύσκολες και επικίνδυνες συνθήκες, και αξίζουν απεριόριστη προστασία και υποστήριξη”.  

Ολόκληρη η ανακοίνωση και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δωρεά, στο www.snf.org.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα