ΑΘΗΝΑ
14:58
|
27.06.2026
Με ένα εκατομμύριο δολάρια ο κάθε τεχνολογικός κολοσσός επιχειρεί να εξευμενίσει τον νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ.
Ντόναλντ Τραμπ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δύο αμερικανικοί Κολοσσοί τεχνολογίας, η Google και Microsoft ανακοίνωσαν απόψε πως θα δωρίσουν από ένα εκατομμύριο δολάρια για την κάλυψη αναγκών της τελετής ορκωμοσίας του Ντόναλντ Τραμπ στην Ουάσιγκτον στις 20 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με δήλωση του επικεφαλής κυβερνητικών υποθέσεων και δημόσιας πολιτικής της Google, Καράν Μπατία, η Google παράλληλα θα μεταδώσει σε πραγματικό χρόνο μέσω YouTube και την τελετή ορκωμοσίας.

Η κίνηση των δύο εταιριών συμπληρώνει το «παζλ» ανάλογης κίνησης που έκανε τον περασμένο Δεκέμβριο η μητρική εταιρία Meta των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης Facebook και Instagram αλλά και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας OPENAI, Σαμ Άλτμαν.

Ανάλογη κίνηση αναμένεται τις επόμενες μέρες από την Amazon και την Apple.

Στις ΗΠΑ, μετά την νίκη ενός υποψηφίου στις προεδρικές εκλογές διορίζεται μία  επιτροπή για τη διοργάνωση και τη χρηματοδότηση εκδηλώσεων όπως οι τελετές ορκωμοσίας έναρξης, τα γκαλά και η παρέλαση.

Σε αυτή την υπόθεση δεν υπάρχουν όρια στο ποσό που μπορεί να δώσει ένα άτομο – ή μια εταιρεία  – στην επιτροπή ορκωμοσίας του εκλεγμένου προέδρου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

«Ηθική Επανάσταση» και μέτωπο με τις τράπεζες, εξήγγειλε από το Εθνικό Συμβούλιο της ΕΛ.Α.Σ. ο Τσίπρας

Δημοσκόπηση GPO: Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας-Παγίωση της ΕΛ.Α.Σ. στη δεύτερη θέση

Το Ράλλυ Ακρόπολις μαρσάρει σε 45 χιλιόμετρα απαγορευμένων περιοχών Natura

Ορατός ο κίνδυνος επαναφοράς του εμφυλίου στον Λίβανο λέει βουλευτής της Χεζμπολάχ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα