ΑΘΗΝΑ
05:49
|
27.06.2026
Στην Αθήνα, όπου η αστυνομία έπνιξε στα χημικά την ειρηνική διαμαρτυρία, 7 από τις 30 προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις.
Φωτ.: Κωνσταντίνος Ζήλος
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ελεύθερα αφέθηκαν τα 59 άτομα που είχαν προσαχθεί χθες στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για τα Τέμπη.

Τα επεισόδια ξέσπασαν όταν η πορεία έφτασε στην Καμάρα και μια ομάδα διαδηλωτών άναψε πυρσούς με τα ΜΑΤ να προχωρούν σε άγρια καταστολή ρίχνοντας δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης. 

Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στο αστυνομικό μέγαρο της πόλης και μετά την εξέτασή τους δεν προέκυψε κάτι μεμπτό εις βάρος τους, οπότε αφέθηκαν ελεύθεροι.

Αντίθετα, στην Αθήνα, όπου αστυνομικές δυνάμεις έπνιξαν με χημικά και κρότου λάμψης την ειρηνική διαμαρτυρία για το έγκλημα των Τεμπών, 7 από τις 30 προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν από την κάτω πλευρά της πλατείας, ενώ επάνω μπροστά στη Βουλή ο κόσμος παρέμενε ειρηνικά και μάλιστα πολλοί σήκωσαν τα χέρια ψηλά και επέστρεψαν στη διαμαρτυρία.

Για απαράδεκτη τρομοκρατική επίθεση της αστυνομίας, «αδιάκριτα μέσα στο πλήθος» έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης.

«Υπάρχει τεράστιο θέμα, και πολιτική ευθύνη, αλλά και άλλες ευθύνες για το πως δρουν αυτά τα περιβόητα σώματα ασφαλείας» είπε ο κ. Παφίλης, σημειώνοντας ότι «με τέτοιες μεθόδους πεισμώνει ο κόσμος».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Είμαι ένοχος, είπε ο Τζον Μπόλτον στους δικαστές

Αναβλήθηκε η «Παρέλαση Περηφάνειας» από την αστυνομία στο Παρίσι

Αναφορές για διαδηλώσεις κατά της Χαμάς στη Γάζα

Κλειστές για το κοινό περιοχές του Δήμου Αριστοτέλη στη Χαλκιδική

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα