ΑΘΗΝΑ
04:53
|
06.06.2026
Η αρχηγός του ακροδεξιού Εθνικού Συναγερμού είδε την καταδικαστική απόφαση δικαστηρίου σε βάρος της ως πολιτική δίωξη.
Μαρίν Λεπέν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αρχηγός του ακροδεξιού «Εθνικού Συναγερμού» Μαρίν Λεπέν χαρακτήρισε απόψε «πολιτική δίωξη» την απόφαση γαλλικού δικαστηρίου που την καταδίκασε σε ποινή αποκλεισμού από το δικαίωμα του εκλέγεσθαι (στις προεδρικές εκλογές του 2027) κρίνοντάς την ένοχη για υπεξαίρεση δημοσίων πόρων μαζί με άλλα 24 στελέχη του κόμματός της.

Η Μαρίν Λεπέν υποστήριξε ότι με τη σημερινή καταδικαστική απόφαση σε βάρος της «παραβιάστηκε εντελώς» το Κράτος Δικαίου στη Γαλλία εξηγώντας πως η έφεση που θα ασκήσει δεν αναιρεί τον άμεσα εκτελεστέο χαρακτήρα της απόφασης, ως προς το σκέλος της μη συμμετοχής της σε προσεχείς εκλογές.

Όταν ρωτήθηκε γιατί αποχώρησε από το δικαστήριο πριν καν ακούσει τον δικαστή να εκφωνεί την απόφαση απάντησε: «Δεν χρειαζόταν να ακούσω περισσότερα», αφού «κατάλαβα τι συνέβαινε».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σύνοδος παλαιστινιακών κομμάτων στην Αίγυπτο στις 6 και 7 Ιουνίου, χωρίς τη Φατάχ

Ασυνήθιστες βραδινές διαδηλώσεις Υπερορθόδοξων Εβραίων σε Ιερουσαλήμ και Μπέιτ Σεμές

Οργή Λιβανέζου Προέδρου για το Ιράν αντί… για το Ισραήλ που βομβαρδίζει

Ηγετική ομιλία του Σαμαρά στο Ηράκλειο της Κρήτης, διαβεβαιώνοντας πως δεν πήρε…σύνταξη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα