ΑΘΗΝΑ
11:44
|
06.06.2026
Την ισραηλινή επίθεση σε διαμέρισμα στο οποίο φέρονται να κατοικούσαν και σκοτώθηκαν αξιωματούχος της Χαμάς, ο γιος και η κόρη του, καταδίκασε ο Λιβανέζος πρωθυπουργός.
Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου, Ναουάφ Σαλάμ καταδίκασε την πρόσφατη επίθεση του Ισραήλ στην πόλη της Σιδώνας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το γραφείο του πρωθυπουργού του Λιβάνου, Ναουάφ Σαλάμ, εξέδωσε δήλωση καταδικάζοντας την ισραηλινή επίθεση στον Λίβανο μετά την πρόσφατη ισραηλινή επιδρομή σε διαμέρισμα στην Σιδώνα του νότιου Λιβάνου, όπου σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, στόχος της επίθεσης με μη επανδρωμένο αεροσκάφος του ισραηλινού στρατού, τις πρώτες πρωινές ώρες, ήταν ο αξιωματούχος της Χαμάς, Χασάν Φαρχάτ, γνωστός και ως Αμπού Γιασέρ. Εκτός από τον ίδιο σκοτώθηκαν ο γιος και η κόρη του.

Η δήλωση ανέφερε ότι η στόχευση της Σιδώνας, ή οποιασδήποτε άλλης περιοχής στον Λίβανο, συνιστά κατάφωρη παραβίαση της κυριαρχίας του Λιβάνου και σαφή παραβίαση της απόφασης 1701 του ΟΗΕ, καθώς και των ρυθμίσεων ασφαλείας που έχουν θεσπιστεί για την υποστήριξη της εκεχειρίας.

Ο Λιβανέζος πρωθυπουργός υπογράμμισε την επείγουσα ανάγκη να ασκηθεί μέγιστη πίεση στο Ισραήλ για να το αναγκάσει να τερματίσει τις συνεχιζόμενες επιθέσεις του, ιδιαίτερα εκείνες που στοχεύουν κατοικημένες περιοχές σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο Σαλάμ, σύμφωνα με την ανακοίνωση, τόνισε ότι είναι επιτακτική η πλήρης και άμεση διακοπή των στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κλιμάκωση στον Περσικό: Το Ιράν έπληξε βάσεις των ΗΠΑ σε Κουβέιτ και Μπαχρέιν, μετά από επιθέσεις στο έδαφός του

Ουκρανία: Συγγνώμη που σας στείλαμε drone στη Λευκάδα… φταίνε οι Ρώσοι

Ημέρα διαλόγου στη Θεσσαλονίκη: Προϋποθέσεις για μια κυρίαρχη χώρα

Ο Πέδρο Σάντσεθ μπροστά στο τελευταίο και πιο κρίσιμο πολιτικό του στοίχημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα