ΑΘΗΝΑ
12:42
|
06.06.2026
«Το τελευταίο πράγμα που θέλει η ΕΚΤ είναι ένα εξωτερικά επιβαλλόμενο αντιπληθωριστικό σοκ από [...] μια απότομη ανατίμηση του ευρώ».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την εκτίμηση πως θα μπορούσε να επίκειται μια κρίση γύρω από το δολάριο μετά τον ευρείας κλίμακας δασμολογικό βομβαρδισμό του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, την Τετάρτη, εξέφρασε η Deutsche Bank.

Μεγάλες αλλαγές στις ροές κεφαλαίων θα μπορούσαν να αποσταθεροποιήσουν τις αγορές συναλλάγματος, προειδοποίησε ο Γιώργος Σαραβέλος, επικεφαλής της παγκόσμιας έρευνας συναλλάγματος του γερμανικού χρηματοπιστωτικού κολοσσού, σε σημείωμα που επικαλείται το Reuters.

«Το γενικό μας μήνυμα είναι ότι υπάρχει κίνδυνος οι μεγάλες αλλαγές στην κατανομή των ροών κεφαλαίων να αντικαταστήσουν τα θεμελιώδη νομίσματα και οι κινήσεις του συναλλάγματος [στην αγορά συναλλάγματος] να γίνουν άτακτες», έγραψε ο Σαραβέλος.

Μια παρατεταμένη διάβρωση της εμπιστοσύνης στο δολάριο θα μπορούσε να έχει εκτεταμένες συνέπειες, ιδιαίτερα για την ευρωζώνη, δημιουργώντας προκλήσεις για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), προειδοποίησε ο Σαραβέλος: «Το τελευταίο πράγμα που θέλει η ΕΚΤ είναι ένα εξωτερικά επιβαλλόμενο αντιπληθωριστικό σοκ από την απώλεια της εμπιστοσύνης στο δολάριο και μια απότομη ανατίμηση του ευρώ».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Πέδρο Σάντσεθ μπροστά στο τελευταίο και πιο κρίσιμο πολιτικό του στοίχημα

Αυξάνεται στα 1.600 ευρώ το όριο του ακατάσχετου λογαριασμού

Αμερικανική αντιπροσωπεία στο Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης

Αυξήσεις ως 64,5% στο μισθό του Αρχιεπίσκοπου και έως 94,65% για τον κάθε μητροπολίτη δίνει η κυβέρνηση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα