ΑΘΗΝΑ
04:40
|
14.06.2026
Διαμαρτυρία έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στο Λονδίνο, ενάντια στη συνεχιζόμενη πώληση όπλων από την αμερικανική κυβέρνηση στο Ισραήλ.
«Η αμερικανική κυβέρνηση φέρει βαριά ευθύνη για τη φρίκη που εκτυλίσσεται στη Γάζα», τονίζει η Greenpeace.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τον επικεφαλής της Greenpeace στη Βρετανία και τέσσερα ακόμα μέλη της οργάνωσης συνέλαβε, χθες Πέμπτη, η Σκότλαντ Γιαρντ, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ, ενάντια στη συνεχιζόμενη πώληση όπλων από την αμερικανική κυβέρνηση στο Ισραήλ.

Όπως ανακοίνωσε η Greenpeace, που κάνει λόγο για «επίθεση στο δικαίωμα στη διαμαρτυρία»,  12 ακτιβιστές της έριξαν 300 λίτρα μη τοξική, βιοδιασπόμενη χρωστική ουσία στην τεχνητή λίμνη που βρίσκεται έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στο νοτιοδυτικό Λονδίνο, βάφοντας τα νερά της κόκκινα.

«Προχωρήσαμε σε αυτή τη δράση γιατί τα αμερικανικά όπλα συνεχίζουν να πυροδοτούν έναν αδιάκριτο πόλεμο με βόμβες να πέφτουν σε σχολεία και νοσοκομεία, ολόκληρες γειτονιές να ερειπώνονται και δεκάδες χιλιάδες ζωές Παλαιστινίων να χάνονται. Ως ο μεγαλύτερος προμηθευτής όπλων στον ισραηλινό στρατό, η αμερικανική κυβέρνηση φέρει βαριά ευθύνη για τη φρίκη που εκτυλίσσεται στη Γάζα», τονίζει η Greenpeace.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΛΔ Κονγκό: Συγκρούσεις σε διαδήλωση κατά της παράτασης της προεδρικής θητείας

Τρεις αρκούδες νεκρές από ανθρώπινο χέρι σε Φλώρινα και Κοζάνη

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στον Σχίνο Λουτρακίου

Βρετανία: Πολυετείς ποινές σε ακτιβιστές για την επίθεση σε ισραηλινό εργοστάσιο όπλων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα