Τραγικό θάνατο βρήκε σήμερα ένας 50χρονος εργαζόμενος όταν έπεσε, υπό ασαφείς συνθήκες, από τον πρώτο όροφο κτιρίου στο οποίο εργαζόταν στην περιοχή της Πειραϊκής.
Βάση καταγγελίας στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά, ο εργάτης πραγματοποιούσε εργασίες αποθήκευσης υλικών στον πρώτο όροφο καταστήματος με δομικά υλικά, δίχως ωστόσο να υπάρχουν προστατευτικά κάγκελα και χωρίς να τηρούνται οι απαραίτητες προδιαγραφές για αυτό το είδος των εργασιών.

Με λίγα λόγια, ο πρώτος όροφος του κτιρίου από όπου έπεσε ο 50χρονος εργάτης ήταν γιαπί, αφού δεν είχε πόρτες, παράθυρα ή έστω κάποιο προστατευτικό δίχτυ.
Η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά
Σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Πειραιά επισημαίνει:
«Επιβεβαιώνεται με τον πιο τραγικό τρόπο ότι τα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων αποτελούν κόστος για την εργοδοσία γι’ αυτό και δεν παίρνονται. Δεν είναι η κακιά η ώρα! Είναι το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής που αφήνει εκτεθειμένους τους εργαζόμενους. Δεν θα ανεχτούμε άλλο να χάνουν άδικα τη ζωή τους καθημερινά εργαζόμενοι».
Τόνισε επίσης πως 2,5 ώρες μετά το τραγικό εργατικό δυστύχημα, το ΚΕΠΕΚ που είναι υπεύθυνο για την αυτοψία στο χώρο εργασίας σε περίπτωση δυστυχήματος, δεν είχε εμφανιστεί.
