ΑΘΗΝΑ
14:02
|
17.06.2026
Στο να γελάσουν αμήχανα περιορίστηκαν οι διευθύνοντες σύμβουλοι της Boeing και της General Electric όταν ο Αμερικανός πρόεδρος μίλησε για τη δυνατότητα φθηνότερων όπλων.
Ο Ντόναλντ Τραμπ ανάμεσα στον Κέλι Όρτμπεργκ, διευθύνοντα σύμβουλο της Boeing, και τον Λάρι Κολπ, διευθύνοντα σύμβουλο της General Electric Aerospace
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Φτιάχνουμε τα σπουδαιότερα αεροσκάφη, τους σπουδαιότερους πυραύλους, τα σπουδαιότερα συστήματα, το σύστημα [αεράμυνας] PATRIOT είναι κορυφαίο. Θα συνεχίσουμε με νέα συστήματα, θα έρθουμε με νέα drones. Ο τρέχων πόλεμος [στην Ουκρανία] δείχνει να κυριαρχείται από τα drones», ανέφερε στο πλαίσιο των δηλώσεων που ακολούθησαν τις πελώριου ύψους συμφωνίες που υπεγράφησαν στην Ντόχα του Κατάρ ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Καθήμενος ανάμεσα στον Κέλι Όρτμπεργκ, διευθύνοντα σύμβουλο της Boeing, και τον Λάρι Κολπ, διευθύνοντα σύμβουλο της General Electric Aerospace, οι εταιρείες των οποίων θα φτιάξουν τα σκαριά και τους κινητήρες των 210 αεροπλάνων που συμφωνήθηκε να πωληθούν στο Κατάρ, ο Τραμπ στράφηκε στη συνέχεια στον Κολπ για να του πει πως ελπίζει ότι η εταιρεία του μπορεί να φτιάξει φθηνούς κινητήρες για drones: «Ελπίζω πως θα εμφανιστείς με έναν ωραίο φθηνό κινητήρα για drones, ώστε να μη χρειαστεί να ξοδέψουμε τόσο πολλά».

«Ρώτησα μια από τις εταιρείες [της βιομηχανίας όπλων]: Είπα “θέλω πολλά drones” και, ξέρετε, στην περίπτωση του Ιράν φτιάχνουν καλά drones και τα φτιάχνουν για 35 με 40 χιλιάδες δολάρια. Οπότε είπα σε εκείνη την εταιρεία, “θέλω να το δω”. Επέστρεψαν δύο εβδομάδες μετά με ένα drone που κόστιζε 41 εκατομμύρια. Είπα “δεν μιλούσα για κάτι τέτοιο -41 εκατομμύρια!”», εξιστόρησε ο Αμερικανός πρόεδρος με τους δύο CEO εκατέρωθέν του να γελούν αμήχανα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΚΚΕ: Καμιά αποστολή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στα στενά του Ορμούζ

Μαρία Γρατσία: Η αυτοδυναμία για την «Ελπίδα για τη Δημοκρατία» είναι ένα ενδεχόμενο-Κανείς δεν μπορεί να το αποκλείσει

Καταγγελία εκδήλωσης συναγωγής στο Ηνωμένο Βασίλειο για πωλήσεις ακινήτων σε ισραηλινούς εποικισμούς

ΜέΡΑ25: Αντίθετη με το κράτος δικαίου η επιστροφή του 82χρονου Γιωτόπουλου στη φυλακή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα