ΑΘΗΝΑ
02:19
|
28.06.2026
Δύο σκάφη με πρόσφυγες και μετανάστες εντοπίστηκαν σήμερα, Παρασκευή, στα νότια παράλια της Κρήτης.
Νέες επιχειρήσεις διάσωσης από το Λιμενικό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με τις καλές καιρικές συνθήκες να ευνοούν και πάλι τα ταξίδια από τη βόρεια Λιβύη, δύο σκάφη με πρόσφυγες και μετανάστες εντοπίστηκαν σήμερα, Παρασκευή, στα νότια παράλια της Κρήτης, δίνοντας συνέχεια στις αυξανόμενες ροές που προβληματίζουν τις τοπικές αρχές και «γεμίζουν» τους χώρους κράτησης του υπουργού Μετανάστευσης, Θάνου Πλεύρη, μετά και την αναστολή της διαδικασίας αίτησης ασύλου.

Τα ξημερώματα 113 μετανάστες και πρόσφυγες που επέβαιναν σε τρεις λέμβους εντοπίστηκαν και διασώθηκαν από σκάφη του Λιμενικού και της FRONTEX στη θαλάσσια περιοχή νότια της Γαύδου και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του νησιού προκειμένου να προωθηθούν στα Χανιά και από εκεί στην ηπειρωτική χώρα.

Λίγη ώρα αργότερα, 39 άνδρες, στην πλειοψηφία τους Αιγύπτιοι -ανάμεσά τους και 5 ανήλικοι- εντοπίσθηκαν σε λέμβο νότια του Ηρακλείου και μεταφέρθηκαν από σκάφος του Λιμενικού Σώματος στους Καλούς Λιμένες, προκειμένου να προωθηθούν στο λιμάνι του Ηρακλείου, όπου ήδη φιλοξενούνται προσωρινά άλλοι 189 πρόσφυγες και μετανάστες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τραγωδία στην Κρήτη: Νεκρή 43χρονη που τραυματίστηκε σε σκοπευτήριο

Γερμανία: Θερμοκρασίες ρεκόρ καθώς το κύμα καύσωνα κινείται ανατολικά

ΠΕΝΕΝ: 24ωρη απεργία στο λιμάνι της Ραφήνας την Παρασκευή 3 Ιουλίου

Βενεζουέλα: Στερεύουν οι ελπίδες για τον εντοπισμό επιζώντων μετά τους φονικούς δίδυμους σεισμούς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα