ΑΘΗΝΑ
23:42
|
19.09.2024
Αν επιβεβαιωθεί η επιλογή Μπάιντεν από τη Γερουσία, η Χικς θα είναι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει αυτό το πόστο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζο Μπάιντεν επέλεξε την Τετάρτη την Κάθλιν Χικς για τη θέση της αναπληρώτριας υπουργού Άμυνας, την πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει το συγκεκριμένο πόστο, εφόσον επιβεβαιωθεί η επιλογή από τη Γερουσία.

Η ακαδημαϊκός που εργάζεται ως αντιπρόεδρος και διευθύντρια του διεθνούς προγράμματος ασφάλειας στο Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών, είχε θητεύσει στο αμερικανικό υπουργείο Άμυνας (2012) κατά την περίοδο της διοίκησης Ομπάμα.

Ο Μπάιντεν επέλεξε επίσης τον Κόλιν Καλ, πρώην μέλος της διοίκησης Ομπάμα, στη θέση-κλειδί του υφυπουργού αρμόδιου για πολιτικές άμυνας.

«Γνωρίζουν το Πεντάγωνο απ’ έξω κι ανακατωτά και έχουν τα κατάλληλα προσόντα για να διαχειριστούν τις πολυάριθμες προκλήσεις με τις οποίες βρίσκονται αντιμέτωπες οι ένοπλες δυνάμεις μας», διευκρίνισε ο Τζο Μπάιντεν.

Αρχές Δεκεμβρίου, Μπάιντεν ανακοίνωσε τον «ιστορικό» διορισμό του Αφροαμερικανού στρατηγού Λόιντ Όστιν στη θέση του υπουργού Άμυνας.

Άλλη μία γυναίκα, η Κρίστιν Φοξ, είχε ήδη επιλεγεί από τον Μπαράκ Ομπάμα ως αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας για 6 μήνες, μεταξύ 2013 και 2014, ωστόσο, ο διορισμός της δεν είχε ποτέ υποβληθεί σε μια ψηφοφορία επικύρωσης ενώπιον της Γερουσίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Δημοσκόπηση MRB: Νίκη Κασσελάκη αλλά στην πέμπτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα