ΑΘΗΝΑ
08:38
|
28.04.2024
Έναν χρόνο μετά τη δολοφονία Σολεϊμανί, κόσμος ξεχύθηκε στη Βαγδάτη για να τιμήσει τη μνήμη του Ιρανού στρατηγού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έναν χρόνο πριν, στις 3 Ιανουαρίου του 2020, δολοφονήθηκε ο Ιρανός στρατηγός, Κασέμ Σολεϊμανί, στη Βαγδάτη, μετά από εντολή του προέδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Σήμερα, στην επέτειο της δολοφονίας, πλήθος κόσμου κατέκλυσε τους δρόμους της Βαγδάτης για να αποτίσουν φόρο τιμής στο νεκρό αξιωματικό.

Η περιοχή γύρω από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Βαγδάτης έχει γεμίσει με χιλιάδες πολίτες που τιμούν τη μνήμη του Σολεϊμανί, κρατώντας κεριά και πορτρέτα του στρατηγού, και φωνάζοντας αντι-αμερικανικά συνθήματα.

Η Καταΐμπ Χεσμπολάχ δεν θα επιτεθεί στην αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη κατά τη διάρκεια του Μαρτίου προς τιμήν του Σολεϊμανί

Η ομάδα πολιτοφυλακής Καταΐμπ Χεσμπολάχ που υποστηρίζεται από το Ιράν θα αποφύγει να εισβάλει στην αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη εν μέσω της επετείου ενός έτους από τη δολοφονία του Κασέμ Σολεϊμανί, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της ομάδας της Αμπού Χουσεΐν Χαμινταουί.

“Δεν θα εισέλθουμε στην πρεσβεία του κακού (πρεσβεία των ΗΠΑ), και δεν θα ανατρέψουμε αυτήν την κυβέρνηση, καθώς υπάρχει ακόμα χρόνος”, δήλωσε ο Χαμινταουί σε δήλωση, όπως ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Shafaq.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, οι ιρακινές αρχές έχουν αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας ενόψει διαδηλώσεων επετείου ενός έτους που θα πραγματοποιηθούν στη Βαγδάτη.

Πηγή: Sputnik News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των αγώνων για τους εκτελεσθέντες της Καισαριανής

Ο καιρός σήμερα: Λιακάδα με λίγες τοπικές νεφώσεις

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα