ΑΘΗΝΑ
20:47
|
28.04.2024
Σε δυσχερή κατάσταση βρίσκεται η οικονομία της Αυστρίας με το μόνο που απομένει να είναι η ελπίδα ανάκαμψης από τα μέσα του 2021.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Από την έναρξη της πανδημίας τον Μάρτιο η οικονομία της Αυστρίας ακολουθεί καθοδική πορεία. Σύμφωνα με τον διεθυντή της Υπηρεσίας Τουρισμού της Βιέννης, ο οικονομικός απολογισμός του 2020 σημαδεύεται από ένα “μείον” κατά 72%.

Ο ίδιος, εκτιμά ότι  μέχρι το Πάσχα δεν θα υπάρξει καμία σημαντική τουριστική κίνηση στη Βιέννη και πως από τις περίπου 116.000 θέσεις εργασίας στον τουρισμό θα χαθεί βραχυπρόθεσμα περίπου το ένα πέμπτο των θέσεων, καθώς θα πρέπει να κλείσουν. Αναμένει μία ομαλοποίηση στα μέσα του 2021, στην οποία πιστεύει πως θα συμβάλλει σημαντικά ο εμβολιασμός. Ωστόσο ανέφερε πως θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν ο γενικός κανόνας “εμβολιασμός συν έξι μήνες”.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Βιέννη έχει μεγάλο πλεονέκτημα έναρξης της τουριστικής κινητικότητας μετά από περιόδους πανδημίας, καθώς έχει δώσει πολλά δείγματα λειτουργικής υγειονομικής περίθαλψης. Η ευελιξία είναι σημαντική κατά την άποψή του, επομένως θα παρατηρηθεί ποιες αγορές ανοίγουν για να γίνει εστιασμένη διαφημιστική εκστρατεία, καθώς η Βιέννη θέλει να αποτελέσει την πόλη που καλύπτει βασικές ανάγκες των ανθρώπων, όπως ο πολιτισμός και η απόλαυση. Τα επαγγελματικά ταξίδια και ο αντίστοιχος τουρισμός αναμένεται να ανακάμψουν το 2022, παρά το γεγονός ότι η πόλη θεωρείται ως “η πρωτεύουσα των συνεδρίων”, συγκεντρώνοντας την τελευταία δεκαετία τα περισσότερα διεθνή συνέδρια τον χρόνο.

Ο ίδιος πιστεύει πως είναι απαραίτητο να καθιερωθεί ένα “ευρωπαϊκό ταξιδιωτικό καθεστώς”, βασισμένο σε τεστ ή εμβολιασμούς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Tα νομικά του σχεδίου Ανάν: Τι φοβερό μας μαθαίνουν για την Ελλάδα και την Κύπρο

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν συζητά νέο πρόγραμμα δανείων με την επικεφαλής του ΔΝΤ

Θεσσαλονίκη: Πολιορκία εκδήλωσης από αστυνομικές δυνάμεις

Δύο νεκροί από έκρηξη πυρομαχικών στο Ναχιτσεβάν του Αζερμπαϊτζάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα