Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό ‘Αμυνας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Μοχάμεντ μπιν Μουμπάρακ μπιν Φαντχέλ αλ Μαζρουέι και τον υπουργό Εξωτερικών σεΐχη Αμπντουλάχ μπιν Ζαγέντ αλ Ναχγιάν, είχε σήμερα ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας, έχοντας προηγουμένως συναντηθεί στο υπουργείο με τον Εμιρατινό πρέσβη στην Ελλάδα, Dr. Ali Obaid Ali Alyabhouni Aldhaheri.
Οι επικοινωνίες αυτές έγιναν στο πλαίσιο της διμερούς Συμφωνίας για τη Συνεργασία σε Εξωτερική Πολιτική και ‘Αμυνα.
Είχα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Άμυνας των ΗΑΕ Mohamed bin Mubarak bin Fadhel Al Mazrouei και τον φίλο, Υπουργό Εξωτερικών Sheikh Abdullah bin Zayed Al Nahyan, ενώ συναντήθηκα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με τον Πρέσβη των ΗΑΕ, Dr. Ali Obaid Ali Alyabhouni Aldhaheri,… pic.twitter.com/L9L2XL9g5z
— Nikos Dendias (@NikosDendias) March 5, 2026
Με ανάρτηση που έκανε στην πλατφόρμα Χ ο Νίκος Δένδιας ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Ανταλλάξαμε απόψεις για τις εξελίξεις στο Ιράν και τη Μέση Ανατολή, εξέφρασα την αμέριστη συμπαράστασή μου στα ΗΕΑ και καταδίκασα τις απρόκλητες ιρανικές επιθέσεις τόσο στα Εμιράτα όσο και στα λοιπά κράτη του Κόλπου. Συζητήσαμε, επίσης, το ζήτημα του ασφαλούς επαναπατρισμού Ελλήνων από τα ΗΑΕ, υπό τον συντονισμό του υπουργείου Εξωτερικών».
