ΑΘΗΝΑ
21:53
|
26.06.2026
Ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Λουίς Μοντενέγκρο σχεδιάζει κρατική επιδότηση 10 λεπτών ανά λίτρο ντίζελ σε συγκεκριμένους τομείς οικονομίας.
Ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Λουίς Μοντενέγκρο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κυβέρνηση του Πορτογάλου πρωθυπουργού Λουίς Μοντενέγκρο ανακοίνωσε σήμερα νομοσχέδιο με στόχο την προσωρινή κρατική επιδότηση 10 λεπτών του ευρώ ανά λίτρο ντίζελ σε βασικούς τομείς της οικονομίας και της παραγωγής όπως η γεωργία και οι μεταφορές.

Οι επιδοτήσεις κοστολογούνται σε περίπου 450 εκατομμύρια ευρώ για τρεις μήνες και θα εφαρμοστούν μόνον εάν η τιμή του ντίζελ παραμείνει αυξημένη πάνω από 10 λεπτά του ευρώ από την μέσο όρο τιμή που είχε την πρώτη βδομάδα του Μαρτίου όταν άρχισε ο πόλεμος.

Οι επιδοτήσεις αφορούν το διάστημα από 1η Απρίλη ως και 30 Ιουνίου.

Πορτογάλοι κυβερνητικοί δεν έκρυψαν πως μελετούν και άλλα μέτρα υποστήριξης της εθνικής οικονομίας σε περίπτωση που ο πόλεμος κλιμακωθεί περαιτέρω και αυξηθούν περισσότερο οι τιμές σε καύσιμα, βασικά αγαθά και υπηρεσίες. Επί του παρόντος δεν εξετάζεται μείωση του ΦΠΑ σε καύσιμα ή τρόφιμα.

Το νομοσχέδιο θα πρέπει να εγκριθεί από την βουλή της Πορτογαλίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Είμαι ένοχος, είπε ο Τζον Μπόλτον στους δικαστές

Αναφορές για διαδηλώσεις κατά της Χαμάς στη Γάζα

Συμφωνία πλαίσιο Ισραήλ-Λιβάνου για… μικρή αποχώρηση Ισραηλινών στρατιωτών

Ένοχοι οι 57 από τους 58 Κρητικούς αγρότες για τις παράνομες επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα