ΑΘΗΝΑ
01:24
|
27.06.2026
Ο ΥΠΕΞ της Ρωσίας είχε συνάντηση στο Πεκίνο με τον πρόεδρο Σι Τζιπίνγκ. Επιβεβαίωσε την επίσκεψη Πούτιν στην Κίνα εντός του πρώτου εξαμήνου του 2026.
Στην Κίνα ο ΥΠΕΞ της Ρωσίας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ρωσία είναι έτοιμη να αντισταθμίσει και να ισοσκελίσει το ενεργειακό έλλειμμα της Κίνας και άλλων χωρών, ιδίως της Ασίας, εξαιτίας του πολέμου στη Μέση Ανατολή, διαβεβαίωσε ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος βρίσκεται στο Πεκίνο. 

«Η Ρωσία μπορεί αναμφίβολα να αντισταθμίσει το έλλειμμα πόρων που έχει προκύψει, τόσο για τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας όσο και για όλες τις χώρες που είναι πρόθυμες να συνεργαστούν μαζί μας με δίκαιο και αμοιβαία επωφελή τρόπο», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών σε δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ.

Ο κ. Λαβρόφ διαβεβαίωσε ότι οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας-Κίνας «παραμένουν ακλόνητες απέναντι σε όλες τις καταιγίδες» και οι δεσμοί μεταξύ του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του Σι Τσιπίνγκ συμβάλλουν στον «υψηλό βαθμό ανθεκτικότητας των χωρών τους απέναντι στα σοκ που έχουν συγκλονίσει τον κόσμο».

Τέλος ο Ρώσος διπλωμάτης επιβεβαίωσε την επίσκεψη που αναμένεται να κάνει ο Πούτιν στην Κίνα εντός του πρώτου εξαμήνου του τρέχοντος έτους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ορατός ο κίνδυνος επαναφοράς του εμφυλίου στον Λίβανο λέει βουλευτής της Χεζμπολάχ

Συμφωνία για ηλεκτροδότηση μεγάλου Κέντρου Δεδομένων στο Τέξας έκλεισε η Chevron

Συμφωνία πλαίσιο Ισραήλ-Λιβάνου για… μικρή αποχώρηση Ισραηλινών στρατιωτών

Μνημόνιο κατανόησης με την Ουκρανία υπέγραψε ο Θεοχάρης στο Γκντανσκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα