ΑΘΗΝΑ
01:28
|
05.06.2026
Σήμερα υπογράφηκε συμφωνία μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Ε.Ε. για την επιστροφή της χώρας στο πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών, Erasmus.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πέρασαν κιόλας έξι χρόνια από την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το λεγόμενο Brexit. Ωστόσο, η κυβέρνηση του νυν πρωθυπουργού Κιρ Στάρμερ, φαίνεται πως ξανασκέφτεται το «διαζύγιο» κάνοντας μικρά και δειλά βήματα προς την κατεύθυνση μείωσης της απόστασης Λονδίνου-Βρυξελλών.

Σήμερα ανακοινώθηκε η επανένταξη της Βρετανίας στο πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών,Erasmus, μετά την αποχώρηση της χώρας από αυτό τον Δεκέμβριο του 2020, μετά την επίτευξη σχετικής συμφωνίας που εντάσσεται στο πλαίσιο γενικότερης «αναζωογόνησης» των σχέσεων με την Ε.Ε. που ανέλαβε ο Στάρμερ αφού νίκησε στις βουλευτικές εκλογές τον Ιούλιο του 2024.

Στην πράξη η επανένταξη του ΗΒ στο πρόγραμμα Erasmus θα ξεκινήσει το 2027 καθώς το Λονδίνο κατάφερε να εξασφαλίσει έκπτωση 30% για τη συμμετοχή ως χώρα μη μέλος της Ε.Ε.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης από το πρόγραμμα θα επωφεληθούν πάνω από 100.000 φοιτητές, μαθητευόμενοι εργαζόμενοι σε προγράμματα κατάρτισης μεγάλων ευρωπαϊκών επιχειρήσεων, ομάδες μαθητών που συμμετέχουν σε πολιτιστικές ανταλλαγές και οργανισμούς που συνεργάζονται σε νέες διασυνοριακές πρωτοβουλίες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανοικτή επιστολή Ζελένσκι στον Πούτιν- Ζητά συνάντηση, εκεχειρία και παζάρι για τερματισμό του πολέμου

Ξεσηκώθηκαν οι φοιτητές στις Βρυξέλλες κατά της αύξησης διδάκτρων

Η Χεζμπολάχ απορρίπτει την συμφωνία Ισραήλ-Λιβάνου της δήθεν εκεχειρίας

Συνάντηση του ΥΠΕΞ Γεραπετρίτη με τον ΥΠΕΞ του Παναμά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα