ΑΘΗΝΑ
09:43
|
27.06.2026
Το Ιράν θεσπίζει Αρχή Για τα Στενά στον Περσικό Κόλπο επιβάλλοντας τέλη διέλευσης, σαφείς οδηγίες με εξαίρεση πλοία από ΗΠΑ ή Ισραήλ.
Στενά του Ορμούζ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Ιράν προχωρά στη θέσπιση της «Αρχής για τα Στενά στον Περσικό Κόλπο» (Persian Gulf Strait Authority) με στόχο την διαχείριση της ναυτιλιακής κίνησης στα Στενά του Ορμούζ.

Σε ρεπορτάζ του ιρανικού δικτύου PressTV επισημαίνεται πως ο φορέας αποκαλείται «Αρχή για τα Στενά στο Περσικό Κόλπο» (Persian Gulf Strait Authority) ο οποίος θα απαγορεύει τη διέλευση πλοίων από ΗΠΑ ή Ισραήλ και θα ρυθμίζει το ασφαλές πέρασμα των εμπορικών πλοίων από την περιοχή μέσω κανονισμού, επικοινωνίας με τις αρμόδιες αρχές και την καταβολή τελών διέλευσης.

Τα σκάφη που επιδιώκουν το πέρασμα από τα Στενά του Ορμούζ θα πρέπει να στείλουν μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη νέα αρχή  στο [email protected]  για να ενημερωθούν για τους κανόνες και ρυθμίσεις διέλευσης. Μετά θα πρέπει να ακολουθήσουν τους κανονισμούς που θεσπίζει η ιρανική αρχή διαχείρισης των Στενών  ώστε να εξασφαλίσουν άδεια ασφαλούς διέλευσης και να περάσουν την περιοχή με ασφάλεια.

Το νομοσχέδιο που ρυθμίζει το θέμα προωθείται για ψήφιση στο κοινοβούλιο και θα αφορά, όπως τονίζεται, τη θέσπιση ενός συστήματος τελών διέλευσης για σκάφη «μη εχθρικών χωρών».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Ράλλυ Ακρόπολις μαρσάρει σε 45 χιλιόμετρα απαγορευμένων περιοχών Natura

Ορατός ο κίνδυνος επαναφοράς του εμφυλίου στον Λίβανο λέει βουλευτής της Χεζμπολάχ

Είμαι ένοχος, είπε ο Τζον Μπόλτον στους δικαστές

Αναφορές για διαδηλώσεις κατά της Χαμάς στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα