ΑΘΗΝΑ
20:48
|
26.06.2026
Οι συναντήσεις του Μάρκο Ρούμπιο στο Βατικανό έγιναν σε θετικό κλίμα με στόχο τη διατήρηση καλών σχέσεων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συναντήσεις περίπου δύομιση ωρών στην έδρα της Καθολικής Εκκλησίας στο Βατικανό είχε απόψε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο σε μία προφανή προσπάθεια να αποκαταστήσει τις σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών μετά την ένταση που προκάλεσαν πρόσφατες δηλώσεις του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την κριτική του Ποντίφικα στον πόλεμο ΗΠΑ-Ισραήλ κατά του Ιράν.

Αρχικά ο Μάρκο Ρούμπιο είχε 45λεπτη συνάντηση με τον Πάπα Λέοντα, ο οποίος του δώρισε συμβολικά ένα στυλό φτιαγμένο από ξύλο ελιάς που θεωρείται δέντρο της ειρήνης.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ από τη μεριά του του δώρισε μία κρυστάλλινη μπάλα αμερικανικού ποδοσφαίρου.

Στη συνέχεια ο Μάρκο Ρούμπιο συνάντησε τον πρωθυπουργό του Βατικανού, καρδινάλιο Πιέτρο Παρολίν και μετά τον υπουργό Εξωτερικών, Πολ Γκάλαγκερ.

Σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία, οι συνομιλίες που είχε ο Μάρκο Ρούμπιο στο Βατικανό έγιναν σε «θετικό κλίμα» με τον Αμερικανό αξιωματούχο να διαβεβαιώνει πως θα καλλιεργηθούν «καλές» διμερείς σχέσεις.

Το Βατικανό σε λιτή ανακοίνωσή του τόνισε πως «ανταλλάχθηκαν απόψεις επί της διεθνούς και περιφερειακής κατάστασης, με ιδιαίτερη έμφαση στις χώρες που υποφέρουν εξαιτίας του πολέμου εξαιτίας πολιτικών εντάσεων και δύσκολων ανθρωπιστικών καταστάσεων, όπως και με αναφορά στην ανάγκη καταβολής ακάματων προσπαθειών υπέρ της ειρήνης».

Αύριο, Παρασκευή, 8 Μαΐου, ο Μάρκο Ρούμπιο θα συναντήσει στη Ρώμη την Ιταλίδα πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι και αξιωματούχους της ιταλικής κυβέρνησης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συμφωνία πλαίσιο Ισραήλ-Λιβάνου για… μικρή αποχώρηση Ισραηλινών στρατιωτών

Μνημόνιο κατανόησης με την Ουκρανία υπέγραψε ο Θεοχάρης στο Γκντανσκ

Πάπας Λέων ΙΔ: Ο Θεός δεν ευλογεί ποτέ τον πόλεμο…

Ρωσία: Ο Λαβρόφ αντικρούει τον Ρούμπιο, ζητάει σαφήνεια για τον μεσολαβητικό ρόλο των ΗΠΑ στην Ουκρανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα