Nεφώσεις με βροχές στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Άνεμοι μέχρι 5 μποφόρ και θερμοκρασία στους 25 με 27 βαθμούς.
Πιο αναλυτικά: Σήμερα, Σάββατο 9 Μαΐου 2026, προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 9 έως 21 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη από 12 έως 25, στην Ήπειρο από 11 έως 24, στη Θεσσαλία από 12 έως 27, στη Στερεά από 13 έως 28, στην Πελοπόννησο από 13 έως 25, στα Επτάνησα από 14 έως 23, στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Aιγαίου από 12 έως 24, στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα από 12 έως 27 βαθμούς και στην Κρήτη από 12 έως 30 βαθμούς Κελσίου.
Το Σαββατοκύριακο και στις αρχές της νέας εβδομάδας ο καιρός θα χαρακτηρίζεται από τοπική αστάθεια κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Το Σάββατο θα εκδηλωθούν λίγες βροχές ή όμβροι στα βόρεια, ενώ από την Κυριακή και μετά τα φαινόμενα θα… pic.twitter.com/Ttb2m4FGr4
— Theodoros Kolydas (@KolydasT) May 8, 2026
Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις στο Ιόνιο και από νότιες διευθύνσεις στην υπόλοιπη χώρα 3 με 5 μποφόρ.
Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι νότιοι ασθενείς και από το βράδυ βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά διαστήματα. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.
Πηγή: meteo.gr
