Την Τετάρτη 20 Μαΐου, ξεκινούν οι αιτήσεις για τη συμμετοχή μαθητών Δημοτικού (γεννημένων από το 2014 έως το 2019) στα καλοκαιρινά camps, που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων, στα αθλητικά κέντρα Ρουφ, Γουδή και Γκράβας,από τις 16 Ιουνίου έως και τις 24 Ιουλίου 2026.
Οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν στις 10 π.μ. της Τετάρτης, ωστόσο οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν δημιουργήσει ήδη λογαριασμό στην πλατφόρμα opandacamps.gr, από την προηγούμενη ημέρα, ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, με βάση την ημέρα και ώρα υποβολής των έγκυρων αιτήσεων.
«Μέσα από ολυμπιακά αθλήματα, ομαδικές δραστηριότητες και εκπαιδευτικά προγράμματα, θέλουμε οι μικροί μας φίλοι να περάσουν ένα καλοκαίρι με άθληση, ψυχαγωγία και καινούργιους φίλους. Παράλληλα, ενισχύουμε τη συμπερίληψη με τη λειτουργία προγράμματος ΑμεΑ στο Γουδή, ώστε όλα τα παιδιά να συμμετέχουν ισότιμα στη χαρά της κοινής εμπειρίας. Καλούμε τους γονείς να κάνουν έγκαιρα την εγγραφή τους και να αξιοποιήσουν ένα πρόγραμμα που στηρίζει ουσιαστικά τις οικογένειες», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας.

Τα καλοκαιρινά camps θα λειτουργούν από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 07:30 έως τις 16:00, εκτός της Α΄ Περιόδου, στην οποία η 1η μέρα έναρξης των camps είναι η Τρίτη 16 Ιουνίου.
- Α’ Περίοδος: 16/06/2026 – 26/06/2026 (Διάρκεια: 9 ημέρες)
- Β’ Περίοδος: 29/06/2026 – 10/07/2026 (Διάρκεια: 10 ημέρες)
- Γ’ Περίοδος: 13/07/2026 – 24/07/2026 (Διάρκεια: 10 ημέρες)
Τα παιδιά συμμετέχουν σε διάφορα αθλήματα τα οποία, ανά Αθλητικό Κέντρο, είναι τα εξής:
- Αθλητικό Κέντρο στο Γουδή: Κολύμβηση – Καλαθοσφαίριση – Τένις – Αυτοάμυνα – Ποδόσφαιρο – Βόλεϊ – Επιτραπέζια Αντισφαίριση – Παιδαγωγικό Παιχνίδι – Πρόγραμμα ΑμεΑ του ΟΠΑΝΔΑ
- Αθλητικό Κέντρο στο Ρουφ: Κολύμβηση – Καλαθοσφαίριση – Τένις – Ποδόσφαιρο – Βόλεϊ – Επιτραπέζια Αντισφαίριση – Παιδαγωγικό Παιχνίδι
- Αθλητικό Κέντρο στη Γκράβα: Στίβος – Ποδόσφαιρο – Βόλεϊ – Καλαθοσφαίριση – Επιτραπέζια Αντισφαίριση -Παιδαγωγικό Παιχνίδι
Και στα τρία αθλητικά κέντρα, θα πραγματοποιούνται σε στεγασμένους χώρους, καθημερινά από τις 13.00 έως τις 16.00, προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης και εκπαιδευτικά παιχνίδια.
Κάθε αθλητικό κέντρο θα υποδέχεται συνολικά 220 παιδιά ανά περίοδο, ενώ κάθε παιδί μπορεί να συμμετέχει σε όσες περιόδους επιθυμεί (από 1 έως 3) ανά αθλητικό κέντρο. Οι εγκαταστάσεις καλύπτουν πλήρως τις δραστηριότητες και το πενθήμερο πρόγραμμα του καλοκαιρινού camp. Οι εξειδικευμένοι γυμναστές και παιδαγωγοί του ΟΠΑΝΔΑ θα καθοδηγούν και θα επιβλέπουν τις δραστηριότητες.
Η προσέλευση των παιδιών με την παρουσία γονέα/κηδεμόνα θα γίνεται από τις 07:30 έως και τις 08:15 και η αναχώρηση θα πραγματοποιείται από τις 13:00 έως και τις 16:00 ανά μία ώρα (αυστηρά).
Σε κάθε παιδί, θα διατίθεται καθημερινά ένας χυμός 250ml, ένα σάντουιτς και ένα μπουκάλι νερό 500ml. Παράλληλα, η διοργάνωση παρέχει ιατρική και ασφαλιστική κάλυψη στους συμμετέχοντες.
