ΑΘΗΝΑ
18:29
|
19.06.2026
Η ανακοίνωση της εκεχειρίας Ισραήλ-Χεζμπολάχ έγινε μετά τα πρωινά μακελειά στο Λίβανο με 47 νεκρούς και 97 τραυματίες. Μετά παραβιάστηκε.
Ισραηλινές δυνάμεις στο Νότιο Λίβανο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ακόμη μία εύθραυστη εκεχειρία ανακοίνωσαν σήμερα νωρίς το απόγευμα Ισραήλ και Χεζμπολάχ μετά το μπαράζ ισραηλινών αεροπορικών βομβαρδισμών σε Νότιο και Ανατολικό Λίβανο που προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 47 ανθρώπων (ανάμεσά τους δύο παιδιά) και τον τραυματισμό 97 άλλων. Η εκεχειρία τέθηκε σε εφαρμογή στις 16:00 ώρα τοπική (και ώρα Ελλάδας) αλλά λίγη ώρα αργότερα παραβιάστηκε από τον ισραηλινό στρατό.

Οι νέες αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποίησε σήμερα το απόγευμα το Ισραήλ έγιναν κυρίως στο Σουκίν και στην πόλη Ναμπατίεχ του Νοτίου Λιβάνου και σε άλλες 10 περιοχές.

Η εξέλιξη προκάλεσε την έντονη αντίδραση ανώτερου στελέχους της Χεζμπολάχ που δήλωσε στο Al Jazeera ότι «ο Ισραηλινός εχθρός συνεχίζει να παραβιάζει τη συμφωνία εκεχειρίας όπως έκανε και σε προηγούμενες».

Υπολογίζεται πως έγιναν τουλάχιστον 12 αεροπορικές επιδρομές παρά την νέα εύθραυστη εκεχειρία.

Το διάγγελμα του ηγέτη της Χεζμπολάχ

Στη συνέχεια ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Ναΐμ Κασέμ τόνισε πως το απώτερο σχέδιο του Ισραήλ είναι να κάνουν «εμπροσθοφυλακή την πολιτική εξουσία στον Λίβανο για να αντιμετωπίσουν και να εξουδετερώσουν την αντίσταση». Προειδοποίησε πως ο Λίβανος περνά μία από τις πιο δύσκολες περιόδους στην Ιστορία του καθώς απειλείται το μέλλον της χώρας και των επόμενων γενεών.

Εκτίμησε επίσης πως μπορεί «να μην δούμε μία ξεκάθαρη ολοκληρωτική υλική νίκη «παρά μόνο με τον ερχομό του Ιμάμη Μαχντί». Στη συνέχεια ωστόσο διέκρινε πως τώρα επιτεύχθηκαν «ορισμένα επίπεδα νίκης».

Ο Νετανιάχου πανηγυρίζει για το χτύπημα…150 στόχων

Μετά την ανακοίνωση της εκεχειρίας ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου «ξέχασε» να την αναφέρει προτιμώντας να πανηγυρίσει για τους «πάνω από 150 στόχους» που χτύπησε το Ισραήλ στο Λίβανο με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ. Στην ίδια ανάρτηση «ξέχασε» και κάτι άλλο: πως οι ισραηλινές επιθέσεις προκάλεσαν το θάνατο και τον τραυματισμό πολλών δεκάδων ανθρώπων…

Η ανακοίνωση ακόμη μίας εύθραυστης «εκεχειρίας» μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ δεν αίρει την αίσθηση αβεβαιότητας για τις επικείμενες εξελίξεις και πολύ περισσότερο για το πότε ακριβώς θα αρχίσουν οι αναβληθείσες συνομιλίες  Αμερικανών και Ιρανών διαπραγματευτών που είχαν προγραμματιστεί αρχικά για σήμερα, 19 Ιουνίου, στην Ελβετία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ουκρανικές επιθέσεις σε γέφυρες τρένων της Κριμαίας

Politico: Το μεγαλύτερο λάθος του Τραμπ ήταν η υποτίμηση του πατριωτισμού σε άλλες χώρες

Χαραμάδα… αισιοδοξίας βλέπει η Τράπεζα της Ελλάδος για την ανάπτυξη

Το υπουργείο Ανάπτυξης παιανίζει μείωση της τιμής καυσίμων κατά 0,15 ευρώ (σε ένα μήνα)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα