ΑΘΗΝΑ
16:49
|
28.04.2024
Απροειδοποίητο “φρένο” στον εμβολιασμό των ιδιωτών γιατρών στο Νοσοκομείο Βόλου, ενώ οι φαρμακοποιοί διαπίστωσαν την έλλειψη ραντεβού για τη δεύτερη δόση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το χάος με το εν εξελίξει πρόγραμμα εμβολιασμού συνεχίζεται, αυτή τη φορά στο Νοσοκομείο του Βόλου. Συγκεκριμένα, ενώ χθες άρχισε ο εμβολιασμός των ιδιωτών γιατρών στο νοσοκομείο του Βόλου και εμβολιάστηκαν 20 άτομα, σήμερα με νέα εντολή του Υπουργείου ο εμβολιασμός σταμάτησε.

Το γεγονός ότι το Υπουργείο άλλαξε γνώμη , στο Νοσοκομείο το αντιλήφθηκαν από το γεγονός ότι δεν έγιναν αποδεκτά τα ονόματα των γιατρών από την πλατφόρμα. Συνολικά 20 γιατροί που έσπευσαν να εμβολιαστούν σήμερα έφυγαν άπρακτοι από το Νοσοκομείο. Επικοινώνησαν με το Υπουργείο και τους ενημέρωσαν πως δεν θα συνεχιστεί ο εμβολιασμός , χωρίς να δοθούν περαιτέρω εξηγήσεις. Ο Ιατρικός Σύλλογος δεν γνωρίζει που θα γίνουν οι εμβολιασμοί των ιδιωτών γιατρών , αλλά όλοι παραπέμπονται για δήλωση στην πλατφόρμα εμβολιασμού , μαζί με τους άνω τους 85 ετών.

«Δεν γνωρίζουμε τίποτα», δήλωσε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Τσάμης, ενώ στην πλατφόρμα τα μόνα εμβολιαστικά κέντρα που εμφανίζονται είναι αυτό του Νοσοκομείου και της Αργαλαστής, αλλά δήλωση δεν μπορεί να γίνει γιατί η πλατφόρμα δεν ανταποκρίνεται.

Φαρμακοποιοί: Δεν υπάρχουν πλέον ραντεβού για τη δεύτερη δόση

Την ίδια στιγμή, οι φαρμακοποιοί που έχουν αναλάβει την εξυπηρέτηση των πολιτών για τα ραντεβού του εμβολιασμού διαπίστωσαν πως δεν υπάρχουν ημερομηνίες για τη δεύτερη δόση του εμβολίου στο Νοσοκομείο του Βόλου.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Ματσιόλης τόνισε ότι «τη δεύτερη ημέρα λειτουργίας της πλατφόρμας προγραμματισμού ραντεβού εμβολιασμού,  το Νοσοκομείο Βόλου που καλύπτει ένα πολύ μεγάλο τμήμα των κατοίκων του Νομού Μαγνησίας, δεν έχει διαθέσιμες ημερομηνίες για τη δεύτερη δόση. Ενώ υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού για την πρώτη δόση εμβολιασμού, για τη δεύτερη δόση δεν υπάρχουν πλέον διαθέσιμα ραντεβού, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ολοκληρωθεί η διαδικασία προγραμματισμού του ραντεβού για τον Εμβολιασμό».

Το Νοσοκομείο, που έχει αναλάβει ένα τεράστιο βάρος, γιατί δεν υπάρχει ετοιμότητα στα υπόλοιπα  εμβολιαστικά κέντρα,  δεν μπορεί να ανταποκριθεί πλέον στα ραντεβού της δεύτερης δόσης του εμβολίου.

Πηγές: e-thessalia.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία και Κλιματική Αλλαγή

Ξεκινούν προγράμματα προληπτικού ελέγχου για 3 μορφές καρκίνου και καρδιαγγειακά νοσήματα

ΠΟΥ: Πίνουν και καπνίζουν περισσότερα παιδιά και έφηβοι στην Ευρώπη

Τι απαντά ο γιατρός για τον θάνατο του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα