ΑΘΗΝΑ
02:33
|
28.04.2024
Ισχυρή η παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. στην αγορά από σήμερα, τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δικαίωμα να κάνει συλλήψεις, να συντάσσει δικογραφίες και να παραπέμπει στον εισαγγελέα θα έχει το νέο αστυνομικό σώμα που συστήνεται για την περιφρούρηση των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εξήγησε ότι εν λόγω αστυνομικοί δεν θα φέρουν όπλα, ούτε θα έχουν την ίδια στολή με τους υπόλοιπους αστυνομικούς. Τόνισε ότι ο ρόλος τους είναι αποτρεπτικός. “Θα επιτηρούν και θα έχουν προληπτικό, αποτρεπτικό ρόλο”, δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. 

Αναφερόμενος σε όσους αντιδρούν στο σχέδιο νόμου τόνισε ότι εκείνοι “δεν λένε τι προτείνουν”, σημειώνοντας ότι τα τελευταία τρία χρόνια έχουν συμβεί 20 περιστατικά βίας με τελευταίο την επίθεση σε βάρος του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών Δημήτρη Μπουραντώνη. “Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο η τρομοκρατία, η βία και ο φόβος των εκπαιδευτικών από μια μειοψηφία μέσα στα πανεπιστήμια. Πρέπει να σταματήσει το αίσθημα ασυδοσίας και ατιμωρησίας που δημιουργεί όλη αυτή την κατάσταση”, πρόσθεσε ο κ. Χρυσοχοΐδης. 

Για το άνοιγμα του λιανεμπορίου ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε ότι παρουσία της αστυνομίας θα είναι από σήμερα ισχυρή σε όλους τους εμπορικούς δρόμους προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα. Ζήτησε από τους πολίτες να είναι προσεκτικοί και να μην συνωστίζονται στα καταστήματα και από τους επαγγελματίες να φροντίζουν για την τήρηση των υγειονομικών κανόνων.

Τέλος, ο  υπουργός Προστασίας του Πολίτη προανήγγειλε ότι την ερχόμενη Πέμπτη μαζί με το επιτελείο του υπουργείου θα ανακοινώσει το νέο δόγμα για τις συναθροίσεις που θα έχει ως κεντρικό στόχο και να στηριχτεί το δικαίωμα του συναθροίζεσθαι, αλλά και να μην καταλύεται η οικονομική και κοινωνική ζωή της πόλης.  

Πηγή: ΣΚΑΪ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα