ΑΘΗΝΑ
07:23
|
24.09.2024
Αφορμή έδωσε η εκδήλωση πυρκαγιάς και καπνού σε κτίριο πίσω από το Καπιτώλιο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ήρθη νωρίς απόψε ο συναγερμός που είχε σημάνει λίγο μετά τις 17.30 σήμερα το απόγευμα στον Καπιτώλιο μετά την εκδήλωση πυρκαγιάς και καπνού σε χώρο πίσω από το κτίριο του αμερικανικού κογκρέσου προκαλώντας έντονη ανησυχία για την πιθανότητα “απειλής”.

Μέσα σε λίγα λεπτά αποφασίστηκε η ματαίωση της γενικής πρόβας που γινόταν στην Ουάσιγκτον για την μεθαυριανή ορκωμοσία του προέδρου Τζο Μπάιντεν! Τελικά όμως διαπιστώθηκε πως η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στα πράγματα ενός αστέγου της περιοχής…

Image

Ωστόσο, αρχικά θεωρήθηκε πως πρόκειται για “σοβαρή απειλή” και στάλθηκε το ακόλουθο μήνυμα σε όσους βρίσκονταν στις εγκαταστάσεις του κτιρίου του Κογκρέσου: “Εξωτερική απειλή ασφαλείας. Δεν επιτρέπεται ούτε είσοδος, ούτε έξοδος, μείνετε μακριά από εξωτερικά παράθυρα, πόρτες. Εάν είστε σε εξωτερικό χώρο, αναζητήστε κάλυψη”.

Το περιστατικό προδίδει τη νευρικότητα που επικρατεί στην Ουάσιγκτον, μόλις ένα 48ωρο πριν την τελετή ορκωμοσίας του νέου προέδρου Τζο Μπάιντεν την Τετάρτη.

Τα μέτρα ασφαλείας στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ είναι πρωτοφανή καθώς περιπολούν και κάνουν ελέγχους σε δεκάδες οδοφράγματα πέριξ του Λευκού Οίκου, του Καπιτωλίου και άλλων ομοσπονδιακών κτιρίων πάνω από 25. 000 μέλη της Εθνοφρουράς.

Εδώ και μέρες, έπειτα από τα πρωτοφανή έκτροπα χιλιάδων υποστηρικτών του Τραμπ στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου, εκατοντάδες μέλη της Εθνοφρουράς ξημεροβραδιάζονται στο κτίριο του κογκρέσου για παν ενδεχόμενο…

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πάλι έρμαιο του Ματέο Ρέντσι η ιταλική Κεντροαριστερά;

Λίβανος: 500 νεκροί, 1.645 τραυματίες από τις ισραηλινές επιθέσεις- Νέα επιδρομή στη Βηρυτό (UPD)

Γεραπετρίτης για Ισραήλ, Λίβανο και Γάζα στο πρακτορείο Reuters

Αίγυπτος και Τουρκία κατά των ισραηλινών επιδρομών στο Λίβανο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα