ΑΘΗΝΑ
22:58
|
06.06.2026
Λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων και των πλημμυρών της 12ης Ιανουαρίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου, δηλαδή και οι δύο δήμοι του νησιού.

Η απόφαση σχετίζεται με τις ζημιές που υπέστησαν οι υποδομές κατά τις έντονες βροχοπτώσεις της περασμένης Τρίτης 12 Ιανουαρίου.

Αναλυτικά η απόφαση:

Την κήρυξη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας των Δήμων Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου εκτός από την Δημοτική Ενότητα Πολιχνίτου του Δήμου Δυτικής Λέσβου για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από έντονα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές βροχοπτώσεις, πλημμύρες) που εκδηλώθηκαν στις 12-01-2021 στις παραπάνω περιοχές, σύμφωνα με τα ανωτέρω 8 έως 10 σχετικά.

Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία εκδήλωσης των φαινομένων και για έξι (6) μήνες ήτοι έως και 12 Ιουλίου 2021.

Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου, θα γίνει, δίχως νέο έγγραφο, άρση της παραπάνω κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας.

Η Δημοτική Ενότητα Πολιχνίτου του Δήμου Δυτικής Λέσβου της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, είναι ήδη κηρυγμένη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας (7 σχετικό) έως 29-03-2021 λόγω καταστροφών που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές βροχοπτώσεις, χαλαζόπτωση, ισχυροί άνεμοι) που εκδηλώθηκαν στις 28-09-2020 στην παραπάνω περιοχή. Εφόσον συντρέχουν λόγοι μπορείτε να επανέλθετε με νεότερο αίτημα παράτασης κήρυξης, για τις ανωτέρω περιοχές λίγο πριν την ημερομηνία λήξης της υφιστάμενης κήρυξης (29-03-2021).

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ,
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Πηγή φωτογραφίας: Lesvosnews.net

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

«6ος Αγώνας RUN BIKE CARE 2026» την Κυριακή 7 Ιουνίου-Ποιες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν

Κυριακή 7 Ιουνίου στην πλατεία Κουμουνδούρου: Γλέντι οικονομικής ενίσχυσης για τον αγώνα ενάντια στις διώξεις

Ποινική δίωξη σε υπαλλήλους Πολεοδομιών για χρηματισμό

Στη φυλακή ο 41χρονος για τη γυναικοκτονία στην Καλαμάτα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα