ΑΘΗΝΑ
00:47
|
28.04.2024
Το χαρακτηριστικό της εβδομάδας που πέρασε ήταν η συγκινητική προσέλευση των ηλικιωμένων για εμβολιασμό, τόνισε η κ. Θεοδωρίδου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για το πώς εξελίσσεται η εκστρατεία εμβολιασμού κατά του κορονοϊού στη χώρα ενημέρωσαν η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Το χαρακτηριστικό της εβδομάδας που πέρασε ήταν η συγκινητική προσέλευση των ηλικιωμένων για εμβολιασμό, τόνισε η κ. Θεοδωρίδου και επανέλαβε ότι το εμβόλιο χορηγείται σε δύο δόσεις.

Όπως είπε, η πρώτη δόση του εμβολιασμού είναι αυτή που εξασφαλίζει αντισώματα στο 52% των περιπτώσεων και είναι απαραίτητο να ακολουθηθεί στο χρονικό διάστημα που συστήνεται, αυστηρά σε 21 μέρες, η δεύτερη δόση.

Η κ. Θεοδωρίδου αναφέρθηκε και στο «παράθυρο» που επιτρέπει τη λοίμωξη ενός ατόμου που ήδη έχει εμβολιαστεί με την πρώτη δόση. Σύμφωνα με όσα ανέφερε η κ. Θεοδωρίδου, οι περισσότερες αστοχίες του εμβολίου είναι στις πρώτες μέρες μετά τον εμβολιασμό. Ο κίνδυνος λοίμωξης μειώνεται σταθερά μετά την 12η μέρα από τον εμβολιασμό.

Σε ό,τι αφορά τις μεταλλάξεις, η κ. Θεοδωρίδου τόνισε ότι είναι το όπλο που έχουν οι ιοί για να ξεφεύγουν από την ανθρώπινη πίεση. Τα εμβόλια έχουν τη δυνάτοητα ισχυρής προσφροράς κατά των μεταλλάξεων, είπε.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με ανάλυση του Politico, η Ελλάδα προκειμένου να πετύχει τον στόχο εμβολιασμού του 70% του ενήλικου πληθυσμού μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου, θα πρέπει να πραγματοποιεί 50.622 εμβολιασμούς ημερησίως. Την ίδια στιγμή ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, δήλωσε χθες Κυριακή πως ο στόχος της εμβολιαστικής κάλυψης για το 70% είναι δύσκολο να καλυφθεί έως τον Σεπτέμβριο.

Πηγές: ΕΡΤ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία και Κλιματική Αλλαγή

Ξεκινούν προγράμματα προληπτικού ελέγχου για 3 μορφές καρκίνου και καρδιαγγειακά νοσήματα

ΠΟΥ: Πίνουν και καπνίζουν περισσότερα παιδιά και έφηβοι στην Ευρώπη

Τι απαντά ο γιατρός για τον θάνατο του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα