ΑΘΗΝΑ
18:23
|
27.04.2024
Συζήτησαν την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων και τη συνεργασία αμφοτέρων χωρών στους τομείς της οικονομίας και της Ενέργειας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνάντηση με τον Ρώσο υφυπουργό Εξωτερικών Αλεξάντερ Γκρούσκο είχε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στο κτίριο του υπουργείου Εξωτερικών στην Αθήνα.

Σε ανάρτηση που έκανε ο υπουργός στο Τουίτερ επισημαίνει πως επικέντρωσαν τη συζήτησή τους στην ανάπτυξη των διμερών σχέσεων, στη συνεργασία αμφοτέρων χωρών στους τομείς της οικονομίας και της Ενέργειας και στις εξελίξεις που διαδραματίζονται εδώ και καιρό στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Ο Ρώσος υφυπουργός είχε επισκφεθεί την Αθήνα και τον Ιανουάριο του 2019 διαπιστώνοντας πως Ρωσία και Ελλάδα “μοιράζονται παρόμοιες θέσεις” σε πολλά διεθνή ζητήματα. Είχε δε και τότε συμφωνήσει με αξιωματούχους του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών την περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων συνεργασίας σε πολιτικό, εμπορικό,επενδυτικό και πολιτιστικό επίπεδο.

Στη Βοσνία αύριο ο Δένδιας

Ο υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί αύριο στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη όπου θα έχει διαδοχικές συναντήσεις στο Σαράγεβο με την ομόλογό του Δρ. Μπισέρα Τούρκοβιτς, που είναι αναπληρώτρια πρόεδρος του Συμβουλίου Υπουργών και υπουργός Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, τον πρόεδρο του Συμβουλίου Υπουργών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, Ζόραν Τεγκίλτιγια και με τα μέλη του τριμερούς συλλογικού Προεδρείου της χώρας, Μίλοραντ Ντόντικ, τον Ζέλικο Κόμσιτς και τον Σεφίκ Ντζαφέροβιτς.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα τεθούν μεταξύ άλλων θέματα ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας, η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, η ασφάλεια και η σταθερότητα της περιοχής, καθώς και ευρύτερες περιφερειακές εξελίξεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Λευκορωσία: 7 παραβιάσεις του εναέριου χώρου της από την Ουκρανία μέχρι στιγμής φέτος

Εάν οι ΗΠΑ κατασχέσουν τα παγωμένα αποθέματα της Ρωσίας, η Μόσχα μπορεί να απαντήσει ανάλογα

Κρεμλίνο: Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για συνομιλίες με το Κίεβο αυτή τη στιγμή

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα