ΑΘΗΝΑ
14:58
|
28.04.2024
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού μετά την διάσκεψη της κυβέρνησης, η Γαλλία εξακολουθεί να μπορεί να αποφύγει το τρίτο λοκντάουν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Γαλλία αποφάσισε να μην επιβάλει τρίτο λοκντάουν σε εθνικό επίπεδο την Παρασκευή και αντίθετα διέταξε αυστηρότερους ελέγχους στα σύνορά της, αύξηση της αστυνομικής δράσης κατά των παραβιάσεων της κυκλοφορίας και ενίσχυση της τηλεργασίας.

Ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ είπε ότι η υγειονομική κρίση παραμένει σε ιδιαίτερα ανησυχητικά επίπεδα, καθώς ο αριθμός των νεκρών στη Γαλλία σημείωσε άνοδο άνω των 75.000, αποτελώντας το έβδομο υψηλότερο στον κόσμο.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη ανέφερε πως η κυβέρνηση γνωρίζει τον σοβαρό αντίκτυπο ενός νέου λοκντάουν και εξετάζοντας τα δεδομένα των τελευταίων ημερών θεωρεί πως μπορεί να δοθεί ακόμη μία ευκαιρία να αποφευχθεί. Μιλώντας λίγο μετά την συνάντηση του Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν με ανώτερα κυβερνητικά στελέχη, ο Καστέξ δήλωσε ότι από την Κυριακή θα απαγορευτούν όλες οι αφίξεις στη Γαλλία από χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκτός από τα απαραίτητα ταξίδια. Επιπλέον, ολοι οι επισκέπτες από τα έθνη της ΕΕ, εκτός από τους εργαζόμενους στα σύνορα και τα φορτηγά, θα πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό τεστ PCR. Ο πρωθυπουργός είπε επίσης ότι πρόκειται να κλείσουν τα εμπορικά κέντρα άνω των 20.000 τ.μ., ότι θα ενισχυθεί η τηλεργασία και ότι η αστυνομία θα είναι πολύ αυστηρή με τα μυστικά πάρτι και τα παράνομα ανοίγματα εστιατορίων.

Πριν από μια εβδομάδα, ο επικεφαλής του επιστημονικού συμβουλίου, Ζαν – Φρανσουά Ντεφραισί, που συμβουλεύει την κυβέρνηση σχετικά με την επιδημία είπε ότι η Γαλλία πιθανότατα έπρεπε να κινηθεί προς ένα τρίτο λοκντάουν, ίσως ήδη από τις σχολικές διακοπές του Φεβρουαρίου, λόγω της κυκλοφορίας νέων μεταλλάξεων του ιού.

Η Γαλλία κατέγραψε 22.858 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα την Παρασκευή, φτάνοντας τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων στα 3,15 εκατομμύρια. Ταυτόχρονα, η έλλειψη προμηθειών εμβολίων από τις φαρμακευτικές εταιρείες Pfizer και Moderna είχε ως αποτέλεσμα την απότομη επιβράδυνση της χορήγησης εμβολίων στη Γαλλία. Το υπουργείο Υγείας ανέφερε σε δήλωση ότι 1,45 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί έως τώρα.

Πηγή: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ: Εκατοντάδες συλλήψεις φοιτητών καθώς εξαπλώνονται οι διαδηλώσεις για τον πόλεμο στη Γάζα

Ένας νεκρός και τέσσερις αγνοούμενοι σε ναυάγιο με μετανάστες στη Σάμο

Εξάρχεια: Μητέρα και δύο παιδιά διασώθηκαν από φλεγόμενο διαμέρισμα

Πέντε κατακτήσεις των γυναικών στην ΕΣΣΔ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα