ΑΘΗΝΑ
18:49
|
30.04.2024
Αυξημένα είναι και τα κρούσματα ενδοοικογενειακής βίας...
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα προβλήματα ψυχικής υγείας και η χρήση ναρκωτικών σε εφήβους και παιδιά αυξάνονται συνεχώς ιδιαίτερα εν μέσω των περιοριστικών μέτρων πανδημίας επισήμανε σήμερα μιλώντας στην υφυπουργό Υγείας Ζωή Ράπτη κατά την επίσκεψή της σήμερα στο Επιχειρησιακό Κέντρο Ημέρας του «Χαμόγελου του Παιδιού» στο Μαρούσι ο πρόεδρος του «Χαμόγελου», Κώστας Γιαννόπουλος.

Στελέχη στο “Χαμόγελο του Παιδιού” εξήγησαν πως οι περιορισμοί και οι οικονομικές δυσκολίες λόγω πανδημίας αυξάνουν παράλληλα και τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας με αποτέλεσμα να αυξάνεται και η ζήτηση των υπηρεσιών του Οργανισμού.

Ακολούθησε, παρουσία της υφυπουργού Υγείας, διαδικτυακή σύνδεση με τη δομή «Το Σπίτι του Παιδιού», που βρίσκεται στου Ζωγράφου, του οποίου το Κέντρο Ημέρας λειτουργεί υπό την εποπτεία και την επιχορήγηση του Υπουργείου Υγείας και προσφέρει καθημερινά δωρεάν υπηρεσίες σε εφήβους και παιδιά που έχουν υποστεί κάθε μορφή βίας.

Από την πλευρά της, η Υφυπουργός Υγείας τόνισε πως στηρίζει όλες τις προσπάθειες που γίνονται, με οικονομική ενίσχυση στη δομή και με τη συμμετοχή στη γραμμή 10306 (γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης για το νέο κορονοϊό).

Η Ζ. Ράπτη συνομίλησε και με τους εργαζόμενους των μονάδων σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα και ενημερώθηκε για την ποιότητα και την προσφορά των γραμμών του «Χαμόγελου του Παιδιού», συγχαίροντάς τους για την πολύτιμη κοινωνική προσφορά τους, ειδικά εν μέσω των μεγάλων δυσκολιών που έχουν προκύψει λόγω τους πανδημίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συνάντηση Μπλίνκεν με το βασιλιά της Ιορδανίας για τη Γάζα

ΜέΡΑ25 για ίδρυση ακροδεξιού σωματείου στη Θεσσαλονίκη: «Ούτε να το σκέφτεστε!»

Πέθανε ο ηθοποιός Μπράιαν ΜακΚάρντι

Στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ ο Κουτσούμπας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα