ΑΘΗΝΑ
20:24
|
28.04.2024
Η δημοσιογράφος ρωτά την υπουργό αν γνώριζε ότι ο Δ. Λιγνάδης προσέλαβε τον αδερφό του, δηλώνοντας στη σύμβασή του ψευδή ιδιότητα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα βολή κατά της Λίνας Μενδώνη εξαπέλυσε η Έλενα Ακρίτα, στη συνέχεια των χθεσινών βολών της που αφορούσαν τόσο στην φημολογούμενη παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη, όσο και στην απαίτηση να δωθούν ξεκάθαρες απαντήσεις από την υπουργό Πολιτισμού στην υπόθεση του διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Στη νέα της ανάρτηση η δημοσιογράφος καταγγέλλει ότι ο διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης, προσέλαβε αντιδεοντολογικά ως ηθοποιό τον αδερφό του, Γιάννη-Ηλία Λιγνάδη, με αμοιβή 1.705 ευρώ μηνιαίως.

Η Έλενα Ακρίτα δημοσίευσε στο news247.gr αποφάσεις από τη “Διαύγεια”, όπου καταγράφεται ότι ο Γιάννης – Ηλίας Λιγνάδης προσελήφθη στις 27/11 στο Εθνικό Θέατρο ως ηθοποιός με αμοιβή 1.705 ευρώ, την στιγμή που ο ίδιος δηλώνει φιλόλογος και καθηγητής στις Σχολές Εθνικού Θεάτρου και Τέχνης.

“Γνωρίζετε αν ο διευθυντής του Εθνικού (και ο οιοσδήποτε εργοδότης εν προκειμένω) νομιμοποιείται να προσλαμβάνει εργαζόμενο δηλώνοντας στη σύμβαση εργασίας ψευδή ιδιότητα του προσληφθέντος;”, ρωτά η δημοσιογράφος, απευθυνόμενη στη Λίνα Μενδώνη.

Παράλληλα, η Έλενα Ακρίτα σχολιάζει ότι την στιγμή που ο αδελφός του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού αμείβεται με 1.705 ευρώ, ο μέσος όρος στο μισθολόγιο του Εθνικού Θεάτρου είναι περίπου 1.000 ευρώ.

Η Λίνα Μενδώνη, έπειτα από την χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου, όπου εξαπέλυσε με τη σειρά της βέλη κατά της Έλενας Ακρίτα, επανείλθε σήμερα λέγοντας σιβυλλικά, ότι δεν έχει φτάσει στο γραφείο της κάποια επίσημη και επώνυμη καταγγελία που να αφορά στον διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου

“Δεν ξέρω συζητήσεις, δεν ξέρω φήμες, δεν μας αφορούν” είπε σε ό,τι αφορά τον θόρυβο που έχει ξεσπάσει στα social media. “Είμαστε κράτος δικαίου, όταν έχουμε καταγγελίες οφείλουμε να παρεμβαίνουμε. Όταν δεν υπάρχουν συγκεκριμένες καταγγελίες, μπαίνουμε σε άλλες ατροπούς. Δημιουργούμε πλαίσιο ανθρωποφαγίας” είπε η υπουργός, που κατηγορείται από τον ΣΥΡΙΖΑ για “αινιγματικές ανακοινώσεις”.

Σημειώνεται ότι εχθές, η Έλενα Ακρίτα κάλεσε με ανάρτησή της στο facebook, τη Λίνα Μενδώνη, να ξεκαθαρίσει την υπόθεση Λιγνάδη και να απαντήσει ευθέως στα κάτωθι:

Eάν παραιτείται ή δεν παραιτείται ο διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, εάν υπάρχουν και ποιες καταγγελίες εναντίον του όπως και να της αποσαφηνίσει την “ασάφεια των σκοπιμοτήτων της”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Tα νομικά του σχεδίου Ανάν: Τι φοβερό μας μαθαίνουν για την Ελλάδα και την Κύπρο

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν συζητά νέο πρόγραμμα δανείων με την επικεφαλής του ΔΝΤ

Θεσσαλονίκη: Πολιορκία εκδήλωσης από αστυνομικές δυνάμεις

Μακρόν: Τα πυρηνικά όπλα της Γαλλίας θα πρέπει να αποτελούν μέρος της ευρωπαϊκής αμυντικής συζήτησης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα