ΑΘΗΝΑ
15:04
|
27.04.2024
Αυτή είναι η στιγμή της "ευκαιρίας", αλλά ταυτόχρονα είναι και η στιγμή του "μέγιστου κινδύνου", τόνισε ο Τζόνσον.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τις πρώτες επίσημες δηλώσεις του στον βρετανικό λαό έκανε σήμερα το πρωί ο Μπόρις Τζόνσον, τρεις εβδομάδες μετά την περιπέτεια της υγείας του και τη νοσηλεία του σε ΜΕΘ.

Ο βρετανός πρωθυπουργός, ζήτησε συγγνώμη γιατί έλειπε από το γραφείο του για πολύ περισσότερο διάστημα από ό, τι θα ήθελε και ευχαρίστησε τους συναδέλφους του που τον υποστήριξαν – καθώς και τον βρετανικό λαό.


Στην πρωινή ομιλία του παραδέχτηκε πως κατανοεί τις ανησυχίες των ιδιοκτητών επιχειρήσεων που ανυπομονούν να τερματιστεί το “κλείδωμα”, προειδοποίησε όμως παράλληλα, ότι ένα δεύτερο κύμα της επιδημίας θα μπορούσε να οδηγήσει σε “οικονομική καταστροφή”.

“Σας ζητώ να συγκρατήσετε την ανυπομονησία σας”, πρόσθεσε.

Και συγκρίνοντας την μάχη κατά του κορονοϊού με κάποιον που δέχεται επίθεση, ο Μπόρις Τζόνσον είπε ότι αυτή είναι η στιγμή της ευκαιρίας, αλλά ταυτόχρονα είναι και η στιγμή του μέγιστου κινδύνου.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι τις επόμενες ημέρες η κυβέρνησή του θα παρουσιάσει τα σχέδιά της για τη χαλάρωση των μέτρων του περιορισμού της εξάπλωσης του κορονοϊού, προειδοποιώντας τους Βρετανους, ότι θα χρειαστεί να ληφθούν δύσκολες αποφάσεις.

“Δεν μπορούμε να πούμε τώρα, πόσο αργά ή γρήγορα, ούτε πότε θα γίνουν αυτές οι αλλαγές, αν και η κυβέρνηση θα ανακοινώσει πολύ περισσότερα για το θέμα τις επόμενες ημέρες”, δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός, έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ.

“Θέλω να σας ενημερώσω από τώρα ότι οι αποφάσεις αυτές θα ληφθούν με τη μέγιστη διαφάνεια και θέλω να μοιραστώ όλες τις διεργασίες, τις σκέψεις μας και τις δικές μου σκέψεις, με εσάς, τον βρετανικό λαό” πρόσθεσε ο Μπόρις Τζόνσον διευκρινίζοντας πως οι αποφάσεις της κυβέρνησης θα βασιστούν, πρωτίστως, στην ενημέρωση που θα έχει από την επιστημονική ομάδα των ειδικών που μελετούν την πανδημία του κορονοϊού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα