ΑΘΗΝΑ
17:30
|
23.09.2024
Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους σήμερα στην Μυανμάρ, παρά τις νέες συλλήψεις που διατάχθηκαν χθες από την χούντα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους σήμερα στην Μυανμάρ, παρά τις νέες συλλήψεις που διατάχθηκαν χθες από την χούντα.

Αψηφώντας την απαγόρευση των συγκεντρώσεων, οι διαδηλωτές πορεύθηκαν ειρηνικά καταγγέλλοντας το πραξικόπημα της 1η Φεβρουαρίου, που καταδικάσθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο, ειδικότερα από την Ουάσινγκτον που επέβαλε νέες κυρώσεις κατά των Βιρμανών στρατηγών.

Στην Ρανγκούν, την οικονομική πρωτεύουσα της χώρας, πλήθος πολιτών διαδήλωσαν στις μεγάλες οδικές αρτηρίες της πόλης. «Δώστε μας πίσω την εκλεγμένη μας κυβέρνηση», «Σεβαστείτε την ψήφο μας», φώναζαν.

«Δε θα επιστρέψουμε στην δουλειά παρά όταν η πολιτική κυβέρνηση της Μητέρας Σου Τσι θα έχει αποκατασταθεί. Δε μας νοιάζουν οι απειλές», δήλωσε στο AFP 24χρονος γιατρός.

Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε πολλές άλλες πόλεις, ανάμεσά τους και το Ναϊπιντάου, τη διοικητική πρωτεύουσα της χώρας.

Ο επικεφαλής της χούντας Μιν Αούνγκ Χλάιν τους διέταξε χθες να επιστρέψουν στις εργασίες τους, απειλώντας τους με «αποτελεσματικές ενέργειες» εναντίον τους.

Η πρωθυπουργός Αούνγκ Σαν Σου Τσι, πρώην σύμβολο των δημοκρατικών αγώνων, που επικρίθηκε με δριμύτητα από την διεθνή κοινότητα για την απαθή της στάση απέναντι στις διώξεις της μειονότητας των Ροχίνγκια (που πολλοί χαρακτήρισαν γενοκτονία), τελεί σε κατ΄οίκον περιορισμό στο Ναϊπιντάου.

Περισσότεροι από 250 πολιτικές προσωπικότητες και ακτιβιστές έχουν συλληφθεί και κρατούνται μετά το πραξικόπημα, ενώ έχουν καταγραφεί σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters τρείς σοβαρά τραυματίες μετά από πυροβολισμούς των αστυνομικών αρχών.

Πηγές: ΕΡΤ, Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Disiecta Membra #28: Οι Ρωμαίοι και μια ζουμερή θεωρία συνωμοσίας

Investigate Europe-Reporters United-ΕφΣυν: «Μέγας χορηγός των ελληνικών ενώσεων ασθενών η φαρμακοβιομηχανία»

Μάριος Σαλμάς: Διεγράφη και από μέλος της ΝΔ ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας (upd)

Μακρόν: «Να σκεφτούμε την ειρήνη του αύριο» και «τη σχέση μας με τη Ρωσία»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα