ΑΘΗΝΑ
14:26
|
28.04.2024
Τα υπερπλήρη τσεχικά νοσοκομεία αναζητούν τρόπους να μεταφέρουν τους ασθενείς, που αυξάνονται διαρκώς λόγω της βρετανικής μετάλλαξης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την Τρίτη τα ασθενοφόρα νοσοκομείου της ανατολικής Τσεχίας μετέφεραν 15 ασθενείς σε νοσοκομεία έως και 230 χιλιόμετρα (140 μίλια) μακριά, καθώς με 22 νέες αφίξεις τη Δευτέρα, το νοσοκομείο αναγκάστηκε να ζητήσει εξωτερική βοήθεια.

Ο διευθυντής Mach δήλωσε ότι το νοσοκομείο και οι εργαζόμενοι/-ες βρίσκονται κοντά στο ανώτατο όριό τους τις τελευταίες 14 ημέρες και πως το έχουν αγγίξει αρκετές φορές, προσθέτοντας ότι το νοσοκομείο 339 κλινών έχει ήδη 120 ασθενείς με Covid-19. 

Μια νέα, πιο μολυσματική μετάλλαξη του ιού που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Βρετανία είναι ο πιθανός λόγος για την έξαρση- στοιχεία από τον Ιανουάριο έδειξαν ότι μεταξύ 45% και 60% των νέων ασθενών μολύνθηκαν με την μετάλλαξη του Ηνωμένου Βασιλείου.

Την Παρασκευή, η περιοχή των 550.000 κατοίκων διέθετε μόνο τέσσερις κενές κλίνες στους θαλάμους Covid-19 και οκτώ σε μονάδες αυξημένης φροντίδας και εντατικής θεραπείας (ICUs). Οι ασθενείς που κανονικά θα υποβάλλονταν σε θεραπεία σε μονάδες αυξημένης φροντίδας ή εντατικές χρειάστηκε να λάβουν θεραπείες σε κανονικούς θαλάμους, λόγω της έλλειψης κλινών.

Η Τσεχική Δημοκρατία κατατάσσεται μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών που επλήγησαν περισσότερο από την πανδημία. Μόνο η Πορτογαλία ανέφερε περισσότερες νέες κατά κεφαλήν περιπτώσεις κατά τις τελευταίες δύο εβδομάδες, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC).

Από το πρωί της Παρασκευής, η χώρα των 10,7 εκατομμυρίων είχε αναφέρει 17,902 θανάτους που σχετίζονται με το COVID-19.

Ωστόσο, το κοινοβούλιο ψήφισε την Πέμπτη να μην παραταθεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, απόφαση που θα άρει μερικά από τα τρέχοντα περιοριστικά μέτρα, όπως το κλείσιμο καταστημάτων, την απαγόρευση συγκεντρώσεων και την νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας.

Ο Petr Stepanek, επικεφαλής χειρουργός στη μονάδα ανάνηψης στο νοσοκομείο Nachod, δήλωσε ότι η κατάσταση είναι πολύ τεταμένη, καθώς εάν η πλειοψηφία του πληθυσμού φέρει ήδη την βρετανική μετάλλαξη η κατάσταση θα οδεύσει σταδιακά προς ύφεση, ωστόσο, αν αυτό δεν ισχύει η κατάσταση μπορεί να γίνει πολύ δραματική. 

Πηγή: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ένας νεκρός και τέσσερις αγνοούμενοι σε ναυάγιο με μετανάστες στη Σάμο

Εξάρχεια: Μητέρα και δύο παιδιά διασώθηκαν από φλεγόμενο διαμέρισμα

Πέντε κατακτήσεις των γυναικών στην ΕΣΣΔ

Οι πληρωμές από από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 2 Μαΐου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα