ΑΘΗΝΑ
12:57
|
28.04.2024
Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον ράπερ Πάμπλο Χασέλ πραγματοποιήθηκε έξω από το Ισπανικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Καταλανό ράπερ Πάμπλο Χασέλ διοργανώθηκε σήμερα (20/2) στη Θεσσαλονίκη. Ο γνωστός καλλιτέχνης φυλακίστηκε στην Ισπανία, στο πλαίσιο κινήσεων για την ποινικοποίηση της Τέχνης και της ελευθερίας έκφρασης.

Συλλογικότητες του πολιτισμού, καθώς και αριστερές και αναρχικές οργανώσεις κάλεσαν σε συγκέντρωση έξω από το Ισπανικό Προξενείο.

Στην συγκέντρωση δεν κυριάρχησαν μόνο συνθήματα για τον συγκεκριμένο καλλιτέχνη, αλλά και για τον ελληνικό τρομονόμο στη μουσική.

Ο Χασέλ είχε συγκρίνει τον πρώην βασιλιά Χουάν Κάρλος με μαφιόζο, ενώ είχε αποκαλέσει ναζί τους δικαστικούς. Ο ράπερ δεν έχει ασχοληθεί μόνο με τη μοναρχία της Ισπανίας. Μέσα από τους στίχους των τραγουδιών του και αναρτήσεων του στο Twitter έχει κατηγορήσει την αστυνομία για βασανιστήρια αλλά και για βιαιότητες κατά διαδηλωτών και μεταναστών.

“Προσπαθούμε να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο για το τι συμβαίνει. Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή επίθεση στις ελευθερίας μας, όχι σε εμένα” έχει δηλώσει ο ίδιος.

Ο μουσικός τρομονόμος με τον οποίο διώχθηκε και καταδικάστηκε ο Πάμπλο Χασέλ είναι ο ίδιος που επιχείρησε να περάσει και η ελληνική κυβέρνηση.

Posted by Chris Avramidis on Saturday, February 20, 2021
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέο βίντεο με ισραηλινούς ομήρους έδωσε στη δημοσιότητα η Χαμάς

Ο Στόλος της Ελευθερίας αναβάλλει το ταξίδι του στη Γάζα

Οργή κατά Μπάιντεν στο ετήσιο δείπνο της Ένωσης Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου

Θεσσαλονίκη: Υπό έλεγχο η φωτιά σε κέντρο διασκέδασης στο λιμάνι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα