ΑΘΗΝΑ
07:28
|
11.06.2026
Ο Μαργαρίτης Σχοινάς προβλέπει "πακέτο λύσεων ως τις 17 Μαρτίου για τα ταξίδια και την άρση των περιορισμών"
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή της ΕΕ ετοιμάζει “πακέτο για υιοθέτηση στις 17 Μαρτίου με επίκεντρο τα ταξίδια και την άρση των περιορισμών” διαβεβαίωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς.

“Ο στόχος είναι να καθοριστεί μια κοινή κατεύθυνση προς το ασφαλές άνοιγμα. Και επιτρέψτε μου να τονίσω και τις δύο λέξεις, καθώς θέλουμε μια συνεχή διαδικασία, που διατηρεί όλες τις προσπάθειες και τις θυσίες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής” ανέφερε κατά τη συνέντευξη τύπου μετά την άτυπη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Υγείας.

Πρόσθεσε ότι η στρατηγική εμβολίων δείχνει τη “δύναμη της ευρωπαϊκής συνεργασίας και της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης σε δράση”. “Ο συντονισμός είναι η πυξίδα μας. Ο αυτοσχεδιασμός και η ασυνέπεια δεν αποτελούν μέρος της πορείας δράσης μας” είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο Μαργαρίτης Σχοινάς εξέφρασε ανησυχία για τις μεταλλάξεις του ιού Covid-19 επισημαίνοντας ότι “αυτός είναι ο λόγος που πριν από δύο εβδομάδες παρουσιάσαμε το HERA Incubator”, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα επιτρέπει την αντιμετώπιση “της διπλής πρόκλησης της αντιμετώπισης των μεταλλάξεων και της αύξησης της ικανότητας παραγωγής εμβολίων”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Όχι «ήττα», όχι απλές παραβιάσεις: Συνεχιζόμενο έγκλημα εποικιστικής αποικιοκρατίας

Ισραηλινές επιδρομές στο νότιο Λίβανο με 17 νεκρούς

Κονγκό: Δύο μωρά σε ορφανοτροφείο πέθαναν από Έμπολα

Αμερικανός διπλωμάτης βρέθηκε νεκρός στη Μιανμάρ – Υπο κράτηση μια Ταϊλανδέζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα